Wpis z mikrobloga

@koba01: pomijam czy to na poważnie czy nie, ale jest jakaś taka dziwna cecha u nas, czy też może szerzej obserwowana, że nie widzimy swoich problemów i swojego syfu. Nie raz spotykałem się z jakimiś historiami jak to u nas czysto, ludzie jacy kulturalni, jak u nas dobrze, a w każdym innym miejscu widzimy jak jest źle, brudno i syf.

Śmieci u nas od z-------a, nie w lasach, tylko na
  • Odpowiedz
Śmieci u nas od z-------a, nie w lasach, tylko na ulicach. Czysto jest tam gdzie służby komunalne wyrabiają z robotą. Ludzie rzucają śmieci pod nogi, gdy akurat nikt nie patrzy.

@salo91: gdzie Ty mieszkasz?
  • Odpowiedz
wschodni mental: fura musi być choć mieszkam w jeziorze. U nas też się to spotyka.

@patatier: To nie do końca o to chodzi wg mnie. Poprawa warunków mieszkaniowych dla takich ludzi zwykle jest absolutnie poza zasięgiem bo to często setki jak nie "dziesiątki setek" tysięcy złotych. Używana limuzyna jeszcze się mieści w granicach pojmowania bo to 70-150k. Oczywiście otomoto, sortuj od najtańszego i dzwonimy, o ile nie wygląda na uszkodzone
  • Odpowiedz
Poprawa warunków mieszkaniowych dla takich ludzi zwykle jest absolutnie poza zasięgiem bo to często setki jak nie "dziesiątki setek" tysięcy złotych. Używana limuzyna jeszcze się mieści w granicach pojmowania bo to 70-150k.

@pietryna123: wymiana rozlatującego się dachu czy ocieplenie budynku albo chociaż pomalowanie ścian to nie są setki tysięcy. A na wsiach bardzo często spotykam takie okazy, że dach się zaraz w domu zawali ale "beemka" za zarobione w Holandii
  • Odpowiedz
@koba01 a wyjedź za Biszkek ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ja trafiłem na mieścinę gdzie sklep mięsny najpierw czułeś, a później go widziałeś xd

Ale nie zmienia to faktu że w życiu nie widziałem tyle pięknych miejsc co w Kirgistanie.

Jeszcze weź pod uwagę że oni 100 lat temu mieszkali w jurtach, więc i tak niezły przeskok.
  • Odpowiedz