Wpis z mikrobloga

Jak co dzień poszłam rano pobiegać. Często zdarza się, że kierowcy nie ustępują mi pierwszeństwa na pasach. Tym razem za takim kierowcą jechał patrol policji. Policjanci w radiowozie włączyli sygnał, przepuścili mnie na pasach, za co podziękowałam skinieniem głowy, a potem podjechali do pani i chyba wypisali jej mandat xD

#heheszki #bieganie
mxala - Jak co dzień poszłam rano pobiegać. Często zdarza się, że kierowcy nie ustępu...

źródło: temp_file2509959267676254441

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mxala: może za szybko biegniesz xD jak tylko podchodzę do przejścia to momentalnie samochody stają a czasami mocno zwalniają jak nawet tylko przechodzę obok przejścia
  • Odpowiedz
via Android
  • 12
@Akatrosh to była jezdnia dwupasmowa w dwie strony, byłam już na wysepce. Jakby była uważna to by mnie widziała xd ja nie biegam szybko, bo nie umiem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mxala: przebiegasz przez pasy i nie dostalas mandatu ?
btw wysepka rozdziela przejscia na dwa rozne - oczywiscie to zalezy jaka jest duza bo jakbys byla na koncu wyspy a mialaby pare metrow to tez bym jechal bo pewnie bym nie wymusil twojego pierwszenstwa
  • Odpowiedz
@mxala: pewnie kobieta. Ja codziennie przechodzę przez ruchliwe skrzyżowanie i zgadnijcie kto mnie nie przepuszcza tylko głupio się jeszcze lampi jak mnie mija ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rogi_: ej kurde cos w tym jest, czesto jak ktos mi nie ustapi to baba za kolkiem i nawet nie machnie reka czy cos, mam wrazenie ze wielee kobiet nie ogarnia za kolkiem
  • Odpowiedz
@mxala: czekaj czekaj, wbiegasz na ulice we mgle? to Ciebie powinni ukarać mandatem.
Chyba że normalnie zatrzymujesz się przed przejściem i dopiero jak stoisz to od tego samochodu co jedzie może ustąpić, ale z uwagi na mgłę też nie koniecznie.
  • Odpowiedz
bo niektóre baby to nie powinny za kierownicą siedzieć. Koleżanka jak jedzie autem, to nie patrzy w ogole w boczne lusterka tylko patrzy na wprost, bo inaczej zjeżdża z drogi xD

@MacintoshTheRebel: mi różowa mówiła że ona tak jeździ i tylko tak potrafi, patrzy przed siebie. w ogóle nie spogląda co jest dookoła, nie zerka na lusterka, nie patrzy co się dzieje za nią. nie zauważa też znaków, wchodzących ludzi
  • Odpowiedz