Wpis z mikrobloga

@CalibraTeam: To najprostsza metoda na odchudzanie i zdrowa, zrob research. Wtedy mozesz na zmiane w--------c tydzien jak świnia i tydzien przerwy. Oczywiscie lepiej by bylo jesc normalnie ciągle, ale glodowki tygodniowe sa wskazane raz na rok dla osob co jedza normalnie i sam je robie mimo, ze koliduja z siłka. Polecam
  • Odpowiedz
@Inozythol: Czego szurie? Masz mnóstwo źródeł w necie, ktore sobie mozesz zweryfikowac. Onkolodzy zalecają przedluzone glodowki i sami je stosuja, bo gdy cały czas jesz to uklad pokarmowy nie ma czas na regeneracje, bo jest zajety trawieniem. Znajdziesz normalne badania potwierdzaja korzystny wpływ głodówek w tym zakresie, pobudzony zostaje takze proces autofagii, poprawia sie wrazliwosc insulinowa po wyczerpaniu zasobow glukozy przestawiasz sie na intensywne spalanie tłuszczu, nie czujesz głodu jak
  • Odpowiedz
@jegertilbake: nie chce mi się pojedynczo odnosić do tego, sorry xD To co piszesz to jest naciągnie faktów, wyrastanie nieistotnych ciekawostek do rangi istotnych, trochę koloryzowania, uproszczen, cherry pickingu i drobnych głupotek. Powtarzasz popularne frazesy z szursko szamanskich filmów i rolek.

Ja Ci powiem dlaczego ludzie lubią takie tematy. Sam to napisałeś.
Zmiana nawyków żywieniowych na całe życie? Nie to za trudne
Bajlando i w zamian za to kilka głodowek
  • Odpowiedz
@Inozythol: Ziom cale moje życie to konsekentne dzialania i odroczona gratyfikacja a zdrowie to dla mnie priorytet i jak gdzies lece to sie upewniam, ze bede miec klime w sypialni i rolety, zeby miec porzadne 8h snu dobrej jakosci, nie ogladam zadnych "rolek" tylko czytam badania a jak chodzi o YouTube to kanał Dr Rhondy Patrick gdzie ma wiele godzin wywiadow z osobami, ktore sa uznanymi ekspertami w danej dziedzinie.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: To że ktoś ma doktora nie znaczy, że musi posługiwać się faktami. Może to robić celowo dla zasięgów i zysków właśnie dlatego,że gdyby klepał banały, które działają, to by go nikt nie słuchał. Albo z głupoty właśnie. Przykład profesur Cichosz i jej szurskie teorie na temat tluszczow zwierzęcych i roślinnych. XD

Ja rolek nie oglądam w przeciwieństwie do Ciebie. Możesz sobie cuda robić, nie oznacza to że nie jesteś
  • Odpowiedz
@jegertilbake a jak przetrwać taki pierwszy najgorszy dzień glodowki? Ja dzisiaj probowalam i caly dzien myslalam o zarciu, nic nie jadlam az w koncu o 20 dopadlam i poplynelam gruuubo.. a mialam nic nie jesc do jutra.. jak to przetrwac?
  • Odpowiedz
@gawin-leosem: Pijąc wodę, nie powinnas czuć glodu az takiego jak na początku rano gdy juz bedzie wieczor. Jak sie wytraci glikogen z wątroby to powinno spasc poczucie głodu a tak to silna wola. Mi sie niespecjalnie chce jesc w trakcie głodówki, szczególnie bliżej końca
  • Odpowiedz
@jegertilbake no wlasnie ten pierwszy dzień jest najgorszy. Ja teraz jestem w ciągu objadania się, codziennie napady na wszystko i muszę to przerwac ale nie mam pojecia jak. Dzisiaj cały dzień się trzymałam, a wieczorem poleglam, to silniejsze ode mnie..
  • Odpowiedz