Wpis z mikrobloga

#wojna #obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko #komisjawojskowa #pobor

Czy jest tu ktoś, kto może w ostatnim czasie, latach zmieniał kategorię wojskową? Jak się tego dokonuje? Jak wygląda cały proces?

Przez ostatnie 2 lata zacząłem chorować na tyle, że nawet nie podejmuję zatrudnienia. Mam za sobą dziesiątki wizyt u różnych lekarzy, w tym rezonanse, krew, tężyczki i inne bzdety. Cierpię na rzadką chorobę VSS + p------y tinnitus. Dodatkowo inne przygody z wzrokiem, a bardziej z korą mózgową. Kolory mi się jebią, widzę dziwne powłoki i kontury itd. Poza tym szereg innych neurologicznych problemów.

Ale do czego dążę: czy nasz wojskowy beton będzie w stanie przyznać mi inną kat.? Skoro powyższe choroby nie są nawet dobrze opisane i ukategoryzowane w ICD.

Dzięki.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@roksana-bartlik Tak stwierdzone vss i tinnitusa. Na szczęście ghostningu nie mam ale światłowstręt w niektore dni tak. Mety także się pojawiły i dziwne rozne jazdy z oczami zapewne wiesz jak jest. Jak udało ci się zmniejszyc objawy ja juz od 2 lat walczę.
  • Odpowiedz
Wiem, ze to dziwnie zabrzmi ale… po latach robienia tk, mri, picia ziółek, antybiotyków, pet-ów, dopplerow itp, ktore wykazaly, ze wszystko git - pomogly SSRI + akceptacja. Obecnie mam 10% z objawow, ktore kiedys byly, i o dziwo - nie zwracam na nie w ogle uwagi. Zyje normalnie :) i tego Ci zycze, bo wiem jak sie zyje z tym gownem, kiedy daje popalic…
  • Odpowiedz