Wpis z mikrobloga

@Karboksymetyloceluloza: ale się przysraliscie do tej nikotyny, naprawdę można do Nawrockiego o wiele innych rzeczy się przyczepić ale to, że bierze te woreczki nikotynowe, które pomogły mu rzucić fajki to przesada. Równie dobrze mógłby brać gumy niccorette, wtedy też by wam to przeszkadzało? Xd No już bez przesady, Duda też palił i udało mu się rzucić po kilku latach i Nawrocki ewidentnie też próbuje xd
  • Odpowiedz
bierze te woreczki nikotynowe, które pomogły mu rzucić fajki to przesada

@Chlebek_Pyszny: Jeżeli ktoś bierze je tak często, że musi nawet w trakcie publicznych spotkań, to ja podejrzewam, że raczej nie tylko o uzależnienie od nikotyny może chodzić.

A czepiają się ludzie nie tyle o sam nałóg, co o brak kontroli nad nim i w ogóle nad własnym zachowaniem. Niech jeszcze sobie browarka otworzy i spod stołu sączy, bo czemu
  • Odpowiedz
@memory: masz zakazane w Polsce sprzedaż tych 50mg (najmocniejsze to są 20mg ale to już dla takich osób co wypadły normalnie dwie paczki fajek dziennie) jak i większych a widząc po przepisach i trendach coraz częściej forsuje się o ilości 1.5mg/2mg/4mg
  • Odpowiedz
@wstanczyk: @CzatownikzCzatowni z tym się zgodzę, że powinien to robić w miejscach nie widocznych bo tu chodzi o brak kultury, mi to bardziej chodzi o demonizowanie snusow, które potem się pojawia bo uwierzcie mi, że znacznie lepiej jest jak możesz wejść do mieszkania bez dymu, gdzie się da normalnie oddychać i dlatego, że te snusy pomogły nalogowemu palaczowi
  • Odpowiedz
@Chlebek_Pyszny: Przecież snus to nie jest guma Nicorette tylko pełnoprawny wyrób nikotynowy będący alternatywą dla wyrobów tytoniowych. Tego nie bierzesz jak chcesz zerwać z nałogiem tylko jak chcesz go karmić bez kopcenia xd

taki snus może mieć jeszcze mniejsza ilość nikotyny niż standardowe gumy

@Chlebek_Pyszny: Opowiadasz brednie, snus ma zdecydowanie większą zawartość nikotyny niż gumy. W gumach masz ok. 4 mg na sztukę, saszetki mają 20, 30 i
  • Odpowiedz
uwierzcie mi, że znacznie lepiej jest jak możesz wejść do mieszkania bez dymu, gdzie się da normalnie oddychać

@Chlebek_Pyszny: Istnieje też opcja, aby zarówno nie palić papierosów, jak i nie zażywać nałogowo nikotyny w innych formach.
  • Odpowiedz