Wpis z mikrobloga

Nie nadążam za cenami używanych książek... Cykl Expanse Coreya, 9-10 tomów, w zależności ile ktoś uzbierał to od 500 zł wzwyż, plus opłata dla olx, plus koszty wysyłki. Tymczasem komplet wszystkich 10 nowych, z księgarni, z darmową wysyłką, wychodzi poniżej 350zł xD

#ksiazki #takasytuacja
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Lupus_Management: 3 dychy z haczykiem za twardą oprawę to nie tak dużo, jak na aktualne ceny...

I ja lubię zbierać. Większość ma jakieś hobby, moje to książki
  • Odpowiedz
  • 1
@moll: mój kindle z książkami po cenach rynkowych jest warty pewnie kilkadziesiąt tysięcy. Także tego... co kto lubi.🏴‍☠️☠️
  • Odpowiedz
@sevenofnine: nie, no. Nie jest tak źle. Nie jest też dobrze. Powiedziałbym że jest średnio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ujdzie i jako całość IMO się broni.
Dodając do tego serial za całość uniwersum daje mocne 8/10.
I ładnie wygląda na półce obok trylogii Silos oraz Wspomnień o Przeszłości Ziemi (chociaż to już bardziej science nic fiction ale ja to lubię).

Teraz w łapy wpadło mi
Hug0Stiglitz - @sevenofnine: nie, no. Nie jest tak źle. Nie jest też dobrze. Powiedzi...

źródło: 1000041083

Pobierz
  • Odpowiedz
@moll: to trochę tak jak ze starymi podręcznikami do D&D 3e - po 20 latach da rade kupić nowe w folii od wydawcy za śmieszne pieniądze, podczas gdy u----i są parę razy droższe ;)
  • Odpowiedz
@moll jeżeli to jest to samo wydanie, to faktycznie ktoś odleciał, ale jak inne - to właśnie dlatego.
Polecam zobaczyć na ceny pierwszego wydania Harrego Pottera (tylko u----i oczywiście) a nowymi wydanami ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Gandezz: to jest to samo xD

Takich jest więcej. Atramentowa seria Kornelii Funke też absurdalne ceny, zaczęły spadać, bo nowe wydanie (plus czwarty, teraz dopisany tom doszedł), ale nadal ponad stówkę za 3 przetyrane książki krzyczą
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Gandezz: tłumaczyli wyżej - wyczerpane nakłady, w tym roku poszły dodruki, ale na olx dalej wisi z ceną za deficyt i brak refleksu
  • Odpowiedz
@moll: no to fakt. Ale dużo wpływu na cenę mają detale kolekcjonerskie. Np żonie udało się uzbierać pełna kolekcje (również tomy nie Herberta) Diuny z rysunkami Siudmaka, każda pierwsze wydanie, w dobrej jakości, nim stała się cenowo nieosiągalna:D
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@JohnyArkad: ale tutaj tego nie ma xD

Kolekcjonersko to sobie Przeminęło z wiatrem kupiłam w edycji ilustrowanej, a nie space operę w "regularnym" wydaniu
  • Odpowiedz