Wpis z mikrobloga

Nie nadążam za cenami używanych książek... Cykl Expanse Coreya, 9-10 tomów, w zależności ile ktoś uzbierał to od 500 zł wzwyż, plus opłata dla olx, plus koszty wysyłki. Tymczasem komplet wszystkich 10 nowych, z księgarni, z darmową wysyłką, wychodzi poniżej 350zł xD

#ksiazki #takasytuacja
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moll: to samo jest np. z cenami używanych tv i monitorów - ludzie nie umieją wycenić rzeczy i lepiej kupić nowy - tańszy i lepszy. Wydaje mi się też, że sporo osób na olx zrobiło sobie biznes i może liczą na to, że trafia na kogoś kto nie sprawdzi ile kosztuje nówka.
  • Odpowiedz
@moll aż mi się przypomniało jak wszędzie brakowało 2 tomu wojen wikingów. Na olx widziałem po 150 zł. Jedna księgarnia oferowała za 180 zł 4 pierwsze tomy powieści i tam wziąłem.
  • Odpowiedz
@moll: 10. tom to opowiadania, które chronologicznie są rozsiane pomiędzy kolejnymi książkami. Polecam czytać w tej właśnie kolejności (jest na wiki dokładna rozpiska). Tom 1. -> pierwsze opowiadanie z tomu 10. -> Tom 2 -> drugie opowiadanie z tomu 10. itd.
  • Odpowiedz
@moll: przypomniała mi się publikacja sprzed 130 lat jednego etnografa opisującego wioski małopolskie, wznowione wydanie tej cegły wisiało na OLX czy Allegro za 200 PLN - a wystarczyło odezwać się do centrum kultury w Nowym Sączu to przysłali tylko za cenę wysyłki pocztą ( ͡° ͜ʖ ͡°) w ostatnich latach dużo grantów poszło na wznowienia takich starych książek naukowych. Dobra oprawa, papier, ilustracje i często są
  • Odpowiedz
@moll: w zależności czego szukasz, filozoficznych rozkmin, sensownego futuryzmu ani jakiś ciekawych teori naukowych raczej nie znajdziesz a raczej z biegiem serii będzie ich coraz mniej. To jest typowa space opera przygody akcja, relacje i trochę historii w kółko tej samej załogi otoczonej potężnym plot armorem. Oczywiście załoga jest katalizatorem większości epokowych wydarzeń dotykających ludzkość - głównie przypadkiem zawsze są języczkiem uwagi. Pierwsza część broni się zagadka, dwu torowa akcja
  • Odpowiedz
@moll Kurła, spotkałem się z tym wiele razy, rozwala mnie to. Oatatnio kupilem nówkę "Hyperiona" Simmonsa taniej, niż u----i na Vinted i OLX :p
  • Odpowiedz