Wpis z mikrobloga

Nie nadążam za cenami używanych książek... Cykl Expanse Coreya, 9-10 tomów, w zależności ile ktoś uzbierał to od 500 zł wzwyż, plus opłata dla olx, plus koszty wysyłki. Tymczasem komplet wszystkich 10 nowych, z księgarni, z darmową wysyłką, wychodzi poniżej 350zł xD

#ksiazki #takasytuacja
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moll: czytnik ebooków i pirackie stronki z książkami nauczyły mnie liczyć pieniądze a praca w archiwum oduczyła przywiązania do 'zapachu książek'
dawno bym zbankrutował gdybym dalej chciał czytać co tydzień coś nowego w papierze
  • Odpowiedz
@moll: I z każdym używanym barachłem tak jest, nawet jak wygląda jakby to ktoś przeżuł, połknął i wysrał. W cywilizowanych krajach ludzie pozbywają się śmiecia który im zalega w domu, u nas każdy myśli że zostanie milionerem jak sprzeda kurtkę w której dziadek kopnął w kalendarz i jego kolekcję trybuny ludu.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@tobaccotobacco: mnie praca w bibliotece nie oduczyła papieru, a mimo że mam czytnik, to bardziej odpoczywam przy przewracaniu kartek xD
Za to łatwiej mi się z książkami rozstać, co jakiś czas pozycje, które uważam za niepotrzebne, oddaję dalej do poczytania
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@D00D00: coś w tym jest. To też zależy czy chcesz sprzedać czy sprzedawać. Mam tak z ciuszkami po dzieciach, co się da oddaję albo wystawiam za grosze, żeby tylko poszło
  • Odpowiedz
@moll: akurat z Ekspansją był jeszcze rok temu problem, bo tomy 7,8 i 9 miały bardzo mały nakład, co wywindowało ceny w górę. Wiosną tego roku chyba był dodruk. Piękny cykl, nie zapomnę go nigdy () warto obejrzeć potem serial, jest na prime
  • Odpowiedz