Wpis z mikrobloga

Jak polska gospodarka ma być innowacyjna, jak my nawet wagonu kolejowego nie potrafimy porządnie zrobić. Chyba jedynym plusem jest drewniane wykończenie sufitu, poza tym sraka - ściana zamiast szyby, brak zasłon na drzwiach, nawet kolorystycznie jakoś do d--y jest. Wagon na prezentacji powinien być dopieszczony, a redakcja RK donosi, że nawet regulacja foteli i śmietnik się zacinają. I będzie 300 sztuk tego dziadostwa.

https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/jaki-jest-nowy-wagon-fps-h-cegielski-dla-pkp-intercity-zdjecia-124863.html

#kolej #pociagi
Damasweger - Jak polska gospodarka ma być innowacyjna, jak my nawet wagonu kolejowego...

źródło: temp_file6115032021998887332

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Damasweger: Mnie urzekło to przejście, idealne dla osoby większej, starszej czy niepełnosprawnej XDDD Żałosne to jest, ale pokazuje też zamysł PKP - wolą zmniejszyć komfort podróżujących by dołożyć 1 przedział ekstra, zamiast dopiąć dodatkowy wagon. Żałosne, wagon na 2026 a zamysł i technologie jak 1996-2006.
michalxd21 - @Damasweger: Mnie urzekło to przejście, idealne dla osoby większej, star...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Damasweger: Ostatnio jak jechałem IC Tatry do Nowego Targu to ta szyba mi życie ratowała bo bym się pochlastał z nudów a tak to chociaż widoki przez okno w korytarzu miałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz