patrząc na nią - homoseksualizm to dla niej jedyny ratunek
@mr-dawid: Jak niby? To baby są ponoć bardziej wybredne, a spermiarze rzucają się na wszytko co ma dziurę i tętno, przy czym to drugie jest opcjonalne.
@NevermindStudios: nie ma to jak źle zacytować (wersy nie mówią, że „coś jest grzechem” tylko wymieniają grupy, które nie wejdą do królestwa niebieskiego) i jeszcze pominąć pijakow, złodziei i i chciwców
@NevermindStudios napis na koszulce jest zgodny z prawdą i szkoła postąpiła właściwie. Chrześcijanie uważają homoseksualizm za grzech a Szkoła nie powinna tolerować obnoszenia się ze swoją religijnością (oczywiście jeżeli dzieje się to w świeckim kraju)
@NevermindStudios: nauczyciele i władze szkolne mają obowiązek pilnowania, by szkoła była miejscem spokojnej nauki, a nie wojenek politycznych czy religijnych.
@jan_zwyklak: xD Zwłaszcza, gdy cała szkoła jest zasrana tęczą xD
@swiadomy_anakolut owszem same czyny homoseksualne są uznawane przez Kościół za grzech i to tzw. wołający o pomstę do Nieba, ale sama orientacja nie jest grzechem, bo grzechem jest działanie na który ma się jakiś choćby ograniczony wpływ. Co więcej Kościół nakazuje szacunek wobec osób o innej orientacji, bo są takimi samymi Dziećmi Bożymi jak wszyscy i zabrania nieuzasadnionej dyskryminacji tych osób ze względu na ich orientację. Homoseksualista jak najbardziej może być
A teraz wyobraź sobie, że ktoś wchodzi do szkoły w koszulce 'chrzescijanie są głupi' i jako podpis numer DOI badania naukowego. Po co zaczynać jakieś przepychanki? Szkola postąpiła słusznie.
@galicjanin no widzisz użyłem takiego samego skrótu myślowego jak tekst na koszulce. Napisałem, że chrześcijanie uważają, że homoseksualizm to grzech. Nie, że władze kościoła czy kapłani albo wszyscy wierni. Oczywiście twierdzenie to nie jest poparte żadnymi badaniami czy statystykami. Po prostu uważam że większość (czyli więcej niż połowa) zadeklarowanych chrześcijan uważa homoseksualizm za grzech. Jako osoba zarówno niewierząca jak i niehomoseksualna akceptuję ten stan rzeczy ponieważ pojęcie grzechu jest mi obojętne
@NevermindStudios: dziewczyna przychodzi z koszulką atakującą całą część ludzkości za jej cechy, no nie wiem pomyślmy, czy szkoła powinna mieć coś przeciwko? xDDD nie wierzę że takie pytanie można zadać na serio
równie dobrze przyjście w kapturze KKK albo w koszulce "Polacy to szczury" można podciągnąć pod takie patologiczne rozumienie wolności słowa
@NevermindStudios: @winogrononowa jestem ciekaw czy gdyby była podobna akcja, tylko na koszulce wyrzucona z lekcji dziewczyna by miała np "jedzenie mięsa to morderstwo" to też wykopowe neuropki by broniły decyzji szkoły xDD
@winogrononowa: @factoryoffaith_ @NevermindStudios @armin-van-kutonger @musztym Tam jest tylko napisany fakt dotyczący jej wyznania, nikogo nie atakuje. Równie dobrze muzułmanka mogła by mieć napisane, że Allah to Bóg. Grzech to koncept religijny, jeżeli was ta religia nie obchodzi to w jaki sposób obraża was to, że grzeszycie?
#religia #bekazlewactwa #bekazkatoli #bekazpodludzi #homoseksualizm #szkola #lgbt #truestory #takasytuacja #teatrfigurwoskowych
źródło: aR7OLj5_700bwp
Pobierz@mr-dawid: Jak niby? To baby są ponoć bardziej wybredne, a spermiarze rzucają się na wszytko co ma dziurę i tętno, przy czym to drugie jest opcjonalne.
źródło: IMG_9400
Pobierz@jan_zwyklak: xD Zwłaszcza, gdy cała szkoła jest zasrana tęczą xD
@Jan998: Ale jak to możliwe, skoro Trump zlikwidował woke, gejów i w ogóle lewactwo?
Po co zaczynać jakieś przepychanki? Szkola postąpiła słusznie.
@NevermindStudios: dziewczyna przychodzi z koszulką atakującą całą część ludzkości za jej cechy, no nie wiem pomyślmy, czy szkoła powinna mieć coś przeciwko? xDDD nie wierzę że takie pytanie można zadać na serio
równie dobrze przyjście w kapturze KKK albo w koszulce "Polacy to szczury" można podciągnąć pod takie patologiczne rozumienie wolności słowa
No ale gdzie tu jest atak? Jest użycie stricte religijnego sformułowania "sin" i teza religijna.
Nie za bardzo widzę tu pole do nazywnaia tego atakiem szczerze mówiąc
Tam jest tylko napisany fakt dotyczący jej wyznania, nikogo nie atakuje. Równie dobrze muzułmanka mogła by mieć napisane, że Allah to Bóg.
Grzech to koncept religijny, jeżeli was ta religia nie obchodzi to w jaki sposób obraża was to, że grzeszycie?