Wpis z mikrobloga

@odgrzybiacz podróż, która polega na tym, że biuro podróży wywiezie cie do hotelu, gdzie będziesz żreć i pić w opór, to raczej nie jest nic rozwijającego, podróże muszą poszerzać horyzonty, a nie być najprostszą rozrywką, żeby wstawiony przez ciebie obrazek miał sens
  • Odpowiedz
@solejukowski: Dlaczego muszą kształcić? XD

Wg mnie w życiu chodzi o to, żeby spędzać je tak, żeby było przyjemnie. Ja nie gustuję w hotelach AI, moja siostra natomiast bardzo. I git. Niech każdy robi co chce. Co to za sztywne ramy XD
  • Odpowiedz
@erni13 ja oczywiście nie mówię, że jedno jest gorsze od drugiego, to już co kto woli, nie da się obiektywnie stwierdzić czy większą wartość ma takie hedonistyczne życie i przyjemność tu i teraz czy stały rozwój i poszerzanie horyzontów, kwestia gustu
  • Odpowiedz
@solejukowski: kształcić - spoko, ale przykładowo co jest lepszego w jakimś łażeniu po górach od nurkowania w morzu w np. Egipcie? W ogólnie nie rozumiem tego, że ktoś sam z siebie decyduje się na wakacje-wypoczynek, po czym pół dnia z--------a po górach, zmęczony, przepocony, stopy obtarte - dla samego widoku gór? Serio? I potem takie osoby wracają do roboty i wyskakują z tekstem "no na tych wakacjach to NIC nie
  • Odpowiedz
@odgrzybiacz: Ja jestem przerażona, jak widzę, że niektórzy pracowali całe życie po to aby na emeryturze oglądać Ojca Mateusza, Elis, Akacjową, Koło fortuny, Taniec z Gwiazdami, Alexa, Na ratunek. Serio to jest przegryw.
  • Odpowiedz
@lukiboss: to pójdziesz kiedyś w góry to zrozumiesz. Taki wysiłek daje duże ilości endorfin po prostu, można pogadac, nie ma zasięgu, zjeść konserwę która normalnie jest obrzydliwa i skosztować wódeczki na szczycie. Nie ma nic lepszego w lazeniu po gorach od np. nurkowania i nie wiem kto tak uważa, ba nawet wyjazd i chodzenie po muzeach może być fajne, każdy ma inne potrzeby. Ale warto spróbować wszystkiego
  • Odpowiedz
@solejukowski: A Dlaczego nie? XD

Myślę, że moja siostra śmiało będzie żałować na starość że zbyt mało czasu spędziła na leżaku w hotelu waląc driny od 7 rano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@solejukowski ale Ty wiesz, że takie AI można połączyć z wycieczkami i można sobie pół tygodnia odpocząć przy basenie beztrosko a drugie pół pojeździć i zwiedzić okoliczne atrakcje? Polecam
  • Odpowiedz