Aktywne Wpisy

LaudatorLibertatis +132
Widzę, że idzie szerokie oburzenie w sprawie Majtczaka na adwokatkę, która powiedziała o kolizji, a sędzia ją poprawiła, że to wypadek bo były ofiary śmiertelne. Więc dzisiaj w #maszprawo o wypadku, kolizji i czy to oburzenie ma sens.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
źródło: 629442429_1415979310229719_4732243898851729605_n
Pobierz
W co załadować 50 tys. zł? Mam już sporo siana w obligacjach, ale tam zyski są mizerne, a w dodatku długoterminowe. Póki co wrzuciłem kilka tysiaków w orleny, microsofty, itp., ale to tak bez pomyślunku, szczerze mówiąc.
#gielda #inwestowanie #inwestycje
#gielda #inwestowanie #inwestycje

Wydaje mi się że to nic nadzwyczajnego. Jak masz szkole w innej miejscowości i kawałek spacerem na przystanek to biorąc pod uwagę wstać, zjeść, ogarnąć się, siąść na kibel, dojść na przystanek z zapasem kilku minut i dojechać na miejsce, a potem spacerkiem z przystanku do szkoły, wstawanie o 6 czy chwilę przed 6 to chyba normalne, co?
#komunikacjamiejska #transport #autobusy #wykluczeniekomunikacyjne #szkola #bekaztvn
3 autobusy przez cały dzień.
Rano spoko bo był o 7 rano ale po południu to był dramat. Był o 12 i 16:30.
Lekcje kończyłem o 13 albo 14, więc codziennie traciłem nawet 4h na powrót do domu.
Co prawda były autobusy co 20 minut ale tylko do połowy drogi, pewna super partia zaorała wszystkie połączenia do wsi.
W sumie jakoś mi to nie przeszkadzało szczególnie, wyjąwszy te poranki zimą, gdzie po ciemku i -30 stopniach trza było dojść na przystanek nieodśnieżoną jeszcze drogą, po czym PKS albo się spóźniał kilkadziesiąt minut, albo w ogóle nie przyjeżdżał, a jako głupi nastolatek człowiek