Wpis z mikrobloga

#wojna Mnie osobiście przekonuje inna teoria: że Ruscy puszczają te drony, żeby wyrobić w nas poczucie zagrożenia, żebyśmy zamiast pomagać Ukrainie cały hajs wydawali tylko na własne uzbrojenie. Bo trochę pali im się d--a i już nie bardzo mają inne pomysły.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janeeyrie: Mogą osiągać wiele celów na raz w ten sposób. Tworzą poczucie zagrożenia, potęgują konflikty wewnętrzne, testują to jak reagujemy i poznają nasze słabości, pokazują dominację itd.
  • Odpowiedz
@janeeyrie: @shitman6 a ja widzę to totalnie inaczej. Rosji totalnie nie na rękę jest w--------e teraz zachodu. Rosji bylo by na rękę aby zachodu zasnal i zmniejszył dostawy broni dla ukry ale totalne przeciwenstwo robia. Ja mysle ze zależy im na prowokacji bo wiedza ze nawet w przypadku eskalacji, nato nie wjedzie od razu w nich na pełnej a może chodzi tu o wiązanie sił nato w tej części
  • Odpowiedz
@janeeyrie: PO 2022 nie jestem w stanie stwierdzić co siedzi w głowie małpy z kremla. Putin i rosyjska wierchuszka mogła siedzieć w swoich daczach, sprzedawać europie węglowodory i srać w złote kible. Mieli wszystko, mogli mieć jeszcze więcej, wystarczyłoby tylko nic nie odjebywać. No ale nie, to Putina przerosło, musiała wjechać wojna.
  • Odpowiedz
@Frygus96 bo myslisz jak Europejczyk a nie jak rosjanin. W tę pułapkę wpada duża część zachodu. rosjanie rozumieją tylko jezyk przemocy. Albo oni dominują albo to ich się dominuje. Stąd te wszystkie pokazówki i bycie wrzodem na dupie jak przygłupi osiłek co się znęca nad wszystkimi w podstawówce.
Szybciej to sobie uświadomisz, szybciej zrozumiesz jak bardzo są niebezpieczni.
  • Odpowiedz
Tworzą poczucie zagrożenia, potęgują konflikty wewnętrzne, testują to jak reagujemy

@shitman6: często słyszę te argumenty ale w ogóle mi się one nie trzymają kupy. W dodatku wszyscy to powtarzają, jak jakaś oczywistość. Siedzą generałowie i mówią "poslijmy im drona, spowodujemy wewnętrzny konflikt u Polaków, to da nam przewagę"? A testowanie jak zareagujemy? Do czego im to? Robić nam ćwiczenia?
Jedyny efekt wysłania takich dronow to konsolidacja i zwarcie szyków, zwiększenie
  • Odpowiedz
@AgencjaDezinformacyjna I widzisz te konsolidacje i zwarcie szyków? Zamiast podziału społeczeństwa, pożytecznych idiotów i centrystów na siłe jak np małpiszon co drze jape? Przecież dokładnie o to im chodzi. Wjechac kilkoma "balonami", uruchomić trolli i boty i dzielić oraz skłócać. Do tego wywoływać niechęć do Ukraińców żyjących w PL, do symboli, nazw etc. Pod przykrywką antywojenna chcą ich bić. Tak się oglupia Europe a nie w sposób ktory Tobie sie wydaje.
  • Odpowiedz
@Sorrow_and_Extinction: a Ty nie widzisz? Włącz radio i usłyszysz dyskusje o stanie wojsk. Art 4 NATO uruchamiany. Burza mózgów na wszystkich szczeblach. Opozycja oskarża rząd, że za słabo śledzi drony. Rząd będzie podejmował kroki, żeby taka afera się nie powtórzyła. Spory są potrzebne i są naturalną częścią procesu.
Z Twojej perspektywy to może być chaos i skłócenie narodu, ale to jest normalny efekt uboczny tego, że coś się dzieje. To,
  • Odpowiedz