Aktywne Wpisy

donfallo +45
źródło: temp_file3928261465375855313
Pobierz
lubie-sernik +2
Jakie macie nałogi? Ja mam palenie papierosów.
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3928261465375855313
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy tylko ja im dłużej inwestuje to stałem się większym sknerusem? Myślałem nad zmianą auta, ale jak patrzę te chore ceny i 70k za coś co mnie interesuje, to wydałbym cały mój zysk z tego roku. I żeby nie było, nie oszczędzam każdego grosza, sporo podróżuje itd, ale taki jednorazowy wydatek to mi szkoda ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałbym też dom budować za jakiś czas i wolę chyba się zakredytowac niż wszystkie akcje sprzedać, lepiej bym z tym spał.
Mam identycznie. Grunt to mysle żeby relacji tym nie zaprzepaścić i jak znajomi robią wypad czy cokolwiek innego to sie z nimi udać, bo tego mozna kiedys za żadne pieniwdze juz nie kupic, jak juz sie bedzie bogatym zgredem
Szastają raczej ci, którym przyszło bez wysiłku, a ty pocisz się na bankierze codziennie, więc szanujesz xd
Dla mnie jednak prawdziwa dojrzałość finansowa, to ten moment, w którym największą satysfakcję daje nie samo posiadanie rzeczy, lecz świadomość, że mógłbyś je mieć, gdybyś tylko chciał.
To jak trzymanie klucza do sejfu pełnego złota - bez potrzeby go otwierać :)
Chociaż ostatnio na wykopie dowiedziałem się że jeżdżę gruzem, bo jeden z ekspertów stwierdził że 14 letnie auto to już gruz
@ignition44 najlepiej na kredyt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W międzyczasie auto za 70 k też zacznie kosztować 100 k xd
@galicjanin tu twierdzą co niektórzy że to bez znaczenia, co 5 lat powinno się na nowy zmieniać zamiast gruzem jeździć ( ͡° ͜ʖ ͡°)