Wpis z mikrobloga

Dawno temu podjęłam dezycję o braku dzieci z różnych powodów.
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej

#zwiazki
  • 246
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Inni, jak ja, bez dzieci sobie życia nie wyobrażają.

@spirityfree: wyobrażam sobie, ale takie życie jest puste i bezsensowne, ale tego po prostu nie widać jak się jest w tamtym miejscu :D
  • Odpowiedz
@spirityfree: a moja obserwacja jest taka, że prawie każda laska, z którą pracowałem, a z którą było coś nie tak (zawistna, mściwa, wredna, fałszywa) to była stara panna bez dzieci.
Jest wiele cech charakteru i umiejętności które trzeba posiadać, które są kluczowe chociażby w małżeństwie, jeśli ma być szczęśliwe i trwałe.
Brak umiejętności stworzenia trwałego związku, jako kobieta, która ma większy wybór, albo zawziętość w negatywnym podejściu do dzieci to
  • Odpowiedz
Posiadanie dzieci to droga, a nie cel. Nie wiem czemu tylu ludzi mysli inczej.

Najblizsza analogia to wyprawa w góry. Ogólnie patrząc to niezla c--------a. Ciagle pod górke, a najgorsze i tak jest schodzenie. Po cholere sie tam w ogole w--------c? Ale jednak ten wysilek nadaje temu smaku i to co tam doswiadczysz, zobaczysz jest unikatowe. Podobnie z potomstwem. A cudze dzieci - cudze zazwyczaj w-------a xD
  • Odpowiedz