Wpis z mikrobloga

Wczoraj dzwonili do mnie z HR w sprawie pracy i jutro będę miał rozmowę rekrutacyjną (call center w banku)

Mam jeden kłopot i pytanie - mianowicie w dniach 14-18 października mam trochę ważny rodzinny wyjazd, którego nie chciałbym anulować. Nie wiem czy dostanę tę pracę, a jeżeli tak to nie wiem czy będzie to przed tą datą.

Ale gdyby miało się tak stać, to w którym momencie powinienem ich potencjalnie o nim poinformować? Podczas drugiej rozmowy jeżeli do niej dojdzie? Bo na pierwszej może to na start mnie przekreślić

#pracbaza #hr
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KarbowanaPapryka tak jak pisał @Chlejus daj znać dopiero po podpisaniu umowy, bo pewnie mają innych ludzi na to miejsce i absencja 4 dni może być argumentem przeciwko tobie. Chociaż jeśli to okres próbny to też pewnie będą kręcić nosem że cie jie ma na początku pracy
  • Odpowiedz
@jim_carrey: Tia, to będzie okres próbny

Właśnie problem bo nie wiem kiedy by chcieli mnie zgarnąć, na pracuj.pl rekrutacja niby zamyka się za 2 tygodnie dopiero. Szkolenie nie wiem czy działa w jakiejś formie grupowej czy indywidualnej (zgaduje że grupowej bo po co indywidualna xd). Szansa na to, że zaczynałoby się to od listopada jest raczej nikła

Może jakby pytali się o dyspozycyjność, to powiedzieć, że od 20 października czy
  • Odpowiedz
@2Girls_1Cup: >xD

O tu nie rozumiem "xD", w sensie że mają ich bardzo dużo i nie dopowiedziałem? Z tego co kojarzę to duży przemiał

Czyli ty byś jutro nie mówił? Bo ja myślałem o tym, żeby na końcu spotkania przy pytaniach zapytać się kiedy by chcieli rozpocząć współpracę i jeżeli będzie przed wyjazdem, to o nim powiedzieć. Chyba, że tobie chodzi o przekazanie tej informacji później? Bo jeżeli tak to
  • Odpowiedz