Aktywne Wpisy

Brant +49
Co można powiedzieć zarówno na #konkurschopinowski i na #f1?
źródło: 20251019_214145
Pobierz
shinigami21 +161
Mireczki dajcie plusika na odwagę. Jutro zaczynam pracę jako kurier amazon w Niemczech. Nigdy w życiu nie pracowałem na kurierce, a ostatni raz samochodem z rok temu jeździłem. Zainteresowanych zawołam wieczorem i dam znać czy rozbiłem auto. Jak macie jakieś pytania to #ama
#kurieramazon #pracbaza #kurier
#kurieramazon #pracbaza #kurier
źródło: 1000070169
Pobierz

dawno się tak nie uśmiałem, 50zł zł brutto na UOP dla kelnerek xD zakłamanie restauratorów osiąga poziomy wcześniej nieznane
#gastronomia #jedzenie71 #wroclaw
źródło: image
Pobierz@pekak: No więc całe wyliczenia są z czapy.
Generalnie standardowo - Musi być drogo bo jest drogo więc płaćcie bo się nie da inaczej.
@pekak: lel what.
Koszt zatrudnienia studenta na UOP jest taki sam jak nie-studenta. Na UOP nie ma zwolnienia z ZUSu, zyskuje tylko student, bo ma zwolnienie z podatku dochodowego w ramach ulgi dla mlodych.
@pekak: niektóre musi (np emerytalną), nie musi funduszu pracy i FGŚP, do tego jeszcze płaci podatek PIT-4R. Jak oni podali ze 30 na reke to 49.50 brutto, to z wyliczen wynika ze placa wszystkie skladki, jakby tak nie bylo to zaraz jakis byly pracownik tam pewnie w komentarzach skoryguje ;)
Do cen w vaffanapoli bym się raczej nie
We Wloszech pewnie doplacaja do interesu bo tradycja
@gundis25: To raczej oczywiste. Ale to, jak gastro januszom żyłka pęka, kiedy ktoś im w twarz wytyka drożyznę zawsze leje miód na moje serce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Potem poszperałem i rzeczywiście bez 50 zł nie podchodź XD
Nie wiem co trzeba