Aktywne Wpisy

yourgrandma +146
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: anime
Pobierz
Bipolar- +7
P------e to. Odchodzę z wykopu. Mam dość. Nie wytrzymuje już tej zasranej nagonki na lekarzy. Codziennie setki kłamstw, manipulacji, obelg, gróźb wobec lekarzy i nikt z tym nic nie robi. A naprodukujcie sobie tych lekarzy nawet 2 miliony. Niech pracują za bochenek chleba. Wtedy nadal będziecie narzekać i twierdzić, że zarabiają za dużo i trzeba uwolnić zawód i potrzebujemy 4 milionów lekarzy, którzy będą pracować za pół bochenka chleba, a politycy to

Mirki co robicz jak żyć?
Zarabiam 12k brutto miesięcznie podstawy na UoP. W tym roku miałem totalny z-------l, robiłem dużo nadgodzin i wypłaty to były średnio 10k na rękę + premia 8k w lutym i już we wrześniu jestem w 2 progu podatkowym. Państwo mnie pokarało i zamiast 10k na rękę mam niecałe 7k/msc do końca roku.
Rata za mieszkanie, rachunki i czynsze nie maleją a te 3k różnicy jest w portfelu motzno odczuwalne.
Baby nie mam więc rozliczanie z żoną odpada.
Na B2B to chyba jeszcze za mało zarabiam. Co mogę zrobić żeby państwo nie ruchało mnie bez wazeliny aż tak?
#pracbaza #zarobki #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #programista15k
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: synek, ty nie wiesz co to są wysokie podatki.
@mirko_anonim: zarabiać mniej
Minus jest taki, że pracując na b2b dla tego samego podmiotu nie mógłbyś skorzystać z ulgi ZUS.
Chcesz to napisz do mnie - chętnie opowiem co i jak
to AI mi taki tytuł
@mirko_anonim: Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale podatki w Polsce są niskie w porównaniu do bogatych krajów. ;)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: Co znaczy że państwo cię pokarało? Zarobiłeś netto więcej niż normalnie czy nie? Bo teraz sugerujesz jakbyś przez to że pracowałeś więcej przez podatki dostał mniej niż zwykle, a chyba tak nie jest. Drugi próg jest od 120k i tam masz podatek 12% jak zwykle. Sumarycznie w skali roku musiałeś zarobić więcej.
W znaczeniu ja wchodzę w drugi próg, żona nie, dlatego dałem do kadr PIT-2, przez co po wejściu w drugi próg dalej mam zaliczkę na podatek 12%.
Rozumiem, że IKZE obniża moją podstawę opodatkowania, a co za tym idzie, jest brana pod uwagę "przed" wspólnym rozliczeniem z małżonkiem? Według uproszczonego przykładu która opcja działa w IKZE?:
Moja podstawa opodatkowania -
@mirko_anonim: Tzreba było mieć nadwyżke z wcześniejszych lepszych zarobków, w czym problem?
To co zrobiłeś ze wcześniejszą