Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: zakładam, że sam Krzysztof Bosak mógłby śmiało tak napisać.

A Korwin to jest ciężki przypadek. Ktoś naprawdę inteligenty, ale uwięziony w ciele kogoś z mocnym spektrum autyzmu czy innej przypadłości. Albo na odwrót xD
  • Odpowiedz
@obserwator_nsa: Janusza czytuje od prawie 50 lat. Za młodu mówił inaczej niż reszta polityków. Odnosiło się wrażenie, że wie więcej niż inni. Po jakimś czasie czlowiek zaczynał rozumieć, że Janusz bredzi.
To taki Mentzen/Bosak PRLu
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: w takim razie winszuje wieku i bycia aktywnym Mirkiem. Ale chyba przesadziłeś z tym, że 50 lat.

Imo Konfederacja jest dobrym kompromisem, bo w tym wypadku wolnościowcy są temperowani przez narodowców i na odwrót. Kapitał ma narodowość, należy wspierać polski. Zasiłki socjalne z reguły są złe, ale można iść na pewne wyjątki itd itd
Nie uważam, że Mentzen czy Bosak są jakkolwiek kontrowersyjni w dzisiejszych czasach a nawet i
  • Odpowiedz
@obserwator_nsa: @nietak7 jestem 1968. Czytać płynnie nauczyłem się w wieku 7 lat. W tamtym czasie czytałem wszystko co się ukazywało w kiosku bo babcia była gosposią u doktora co leczył Gierka a doktor miał w kiosku teczkę na wszystkie gazety z tego powodu. Najbardziej lubiłem felietony Korwina i Urbana
  • Odpowiedz