Wpis z mikrobloga

Idę sobie do Lidla a huop prowadzi dwie sztuki metrowych Cane Corso bez smyczy luzem xD jak mnie mijały to mnie obwachaly a ja jako że łeb w telefonie miałem to zauważyłem dopiero jak się zbliżyły i mało zawału nie dostałem xD co do ludzie mają k---a w łbach #psiarze
Itslilianka - Idę sobie do Lidla a huop prowadzi dwie sztuki metrowych Cane Corso  be...

źródło: temp_file3685554025533124691

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no i tag na czarnolisto bo niedługo nawet york czy inny kretoszczur bez smyczy będzie na mirko jako natural born killer.
  • Odpowiedz
@Itslilianka: W Polsce nie ma obowiązku prowadzenia psów na smyczy. Art 10a ust 3 Ustawy o ochronie zwierząt brzmi: "Zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.". W praktyce jeśli pies jest szkolony i wraca na komendę to uznaje się, że jest pod kontrolą.
  • Odpowiedz
@Itslilianka: k---a serio mam sam psy juz teraz nie duze rasy ale takie 15-18 kg ale nigdy bym nie myslal zeby je luzem puszczac albo żeby dać małemu dziecku samemu psa na spacer bez kontroli. W wiekszosci przypadkow niestety najbardziej niebezpieczne są nie rasy a głupota niektórych ludzi
  • Odpowiedz
@nomadicgoogler: Ludzie mają się czuć komfortowo i bezpiecznie. Ja się k---a nie będę zastanawiał czy ta rasa/osobnik jest agresywny czy spokojny. W większości przypadków wystarczy tylko smycz. Jaki jest z tym problem?
A co do "nie dymi" - skąd wiesz, że inny pies/kot nie wywoła w nich agresji? Albo np osoba ze skrzekliwym głosem, albo niepełnosprawna?
  • Odpowiedz
@Itslilianka: Pies... U mnie (jakiś czas temu przeniosłem się na wieś, w zasadzie podmiejska dzielnica, ale formalnie wieś) kot, którego dostaliśmy od teściowej z powodu jej wyjazdu, kanapowiec, po dwóch latach przestał nocować w domu, wygonił psa z jego chatki, i zaczął polować na wszystko, co żyje. Jako że dom był u podnóża gór, pod samym lasem, do tego przez działkę przepływał potok, to tego żywego sporo latało. Tylko salamandry
  • Odpowiedz
@Itslilianka:
To niekoniecznie tak, bo najważniejszym działanie każdego psa jest ochrona swojej ludzkiej rodziny. I nie ważne czy to jest mała "chiczakuła", czy wieli pies, to działa tak samo. Wiem co mówię, bo moja dobermanka w chwili gdy ktoś zaatakował moją córkę przewróciła faceta, pokazała garnitur- i od tego czasu był spokój. Ta sama dobermanka chodziła ze mną luzem- jedynie gdy ktoś się zbliżał słyszała komendę "na łańcuch" i wkładałem
  • Odpowiedz