Wpis z mikrobloga

Idę sobie do Lidla a huop prowadzi dwie sztuki metrowych Cane Corso bez smyczy luzem xD jak mnie mijały to mnie obwachaly a ja jako że łeb w telefonie miałem to zauważyłem dopiero jak się zbliżyły i mało zawału nie dostałem xD co do ludzie mają k---a w łbach #psiarze
Itslilianka - Idę sobie do Lidla a huop prowadzi dwie sztuki metrowych Cane Corso  be...

źródło: temp_file3685554025533124691

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Itslilianka ja mam doga kanaryjskiego, jest to najbardziej opiekuńczy pies jakiego kiedykolwiek widziałem. Nawet jak mucha wleci do domu to robi raban na całą chałupę, o dziwo częściej łapie te muchy jak kocur. Ogolnie żeby w-----ć molosa do tego stopnia żeby cię jebnął to trzeba się namęczyć, a corsiaki czy kanarki to bardzo zrównoważone psy. Strach jest irracjonalny. Mój pies np ukochał sobie wszystkie dzieci. Jak z nim wychodzę na spacer
Kick_Ass - @Itslilianka ja mam doga kanaryjskiego, jest to najbardziej opiekuńczy pie...

źródło: temp_file2231996672655062290

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@obserwator_nsa i dałbyś im tak chodzić wśród ludzi bez smyczy? Przecież niektórzy się boją takich psów. Może przestań myśleć o swój komfort by nie trzymać w ręku sznurka tylko zadbaj k komfort 309 osób które mijasz chodnikiem?
  • Odpowiedz
  • 4
@Kick_Ass ano widzisz. Przed kątnikiem strach jest irracjonalny a ja mam arachnofobie i zawału dostaje jak taki na mnie usiądzie. Zacznij myśleć o innych a nie że ty się nie boisz bo to twój pies to znaczy że nikt się nie boi xd
  • Odpowiedz
huop prowadzi dwie sztuki metrowych Cane Corso bez smyczy luzem

@Itslilianka: Klasyka gatunku. Durnie się nie nauczą.
Chociaż prawdę mówiąc i tak by ich nie utrzymał gdyby było coś na rzeczy.
  • Odpowiedz
@Itslilianka: i dałbyś im tak chodzić wśród ludzi bez smyczy? Przecież niektórzy się boją takich psów. Może przestań myśleć o swój komfort by nie trzymać w ręku sznurka tylko zadbaj k komfort 309 osób które mijasz chodnikiem?

Mówię tu jako ojciec, nie bałbym się iść obok tych psów puszczonych luzem nawet z dwulatkiem za rękę.

A sam nie mam psa, może za 10-15 lat i byłby to owczarek niemiecki tak
  • Odpowiedz
  • 0
@Toszyba ale to co miałem chodzić za nim i być na łączu z policją dokąd się udają? I co by mu zrobili? Dostałby jakiś mandat? Ja nie jestem od pilnowania przestrzegania prawa ani jego egzekwowania. A taki post może rzucić jeden kamyczek i może ktoś zauważy problem i zaostrza kary
  • Odpowiedz
  • 0
@tomszczyk głowy sobie uciąć nie dam ale widziałem tą rasę z bliska i na nią wyglądały. Inna kwestią se się nie zdążyłem przyjrzeć tylko odskoczyłem xD jakiś fachowiec się tam wyżej wypowiedział se to inna rasa ale nie wiem
  • Odpowiedz
@Itslilianka: a co da zaostrzenie kar, skoro nikt nie jest od pilnowania czy zgłaszania i bedzie mozna sobie tak samo dalej chodzić?? Nie są problemem niskie kary, tylko niskie prawdopodobieństwo ich wlepienia, bo nikt nie zgłosi...
  • Odpowiedz
@Itslilianka wszystkie psy które spotkałem tej rasy u różnych ludzi których odwiedziłem były naprawdę spokojnie jeżeli był w pobliżu właściciel, obwachały mnie i był luz. Ale jak tylko wyszedł z podwórka to ujadały. Wielkie bydalki i nie zaryzykował bym trzymania ich luzem bez smyczy, ludzie bez wyobraźni.
  • Odpowiedz