Wpis z mikrobloga

318 621 + 196 + 80 = 318 897
Dodaje jazdę za powrót z Gardy i wczorajszy dojazd do Bolonii
Garda
Droga po wschodniej części jeziora jest rzeczywiście o wiele prostsza niż ta z zachodu . Nie ma tylu tuneli i można jechać ścieżka połączona z deptakiem dla ludzi . Aut nie ma , ale za to ludzi jest jak mrowkow . Co więcej w miasteczkach jest nakaz prowadzenia roweru jak są restauracje ( pilnują tego czasem, policjant mnie zatrzymał ).można tez jechać droga , na co decyduje się 100% kolarzy szosowych . Trasa ma malownicze widoki, ale plaż jakiś super to tam nie ma . Jest kilka ładnych miasteczek ale generalnie to nuda . Jedzie się powoli
trasa do Bolonii
Wyjazd z Peschiera del Garda , to jedn długa , asfaltowa ścieżka rowerowa . Ma ona z 40 km jak nie więcej . Musi być dobra , bo mijałem grupy kolazystow ubranych w obcisłe wdzianka . Niestety dalszy odcinek do Bolonii to jeden wielki horror. Trasa prowadzi przez jakiś wał wzdłuż rzeki , gdzie jest kiepskiej jakości szutr, trochę zarośnięty, gdzie jest za dużo kamyków i obok którego odbywają się polowania ( widziałem 2, w tym jak typ zaszczelil 2 ptaszki) . Aż strach się nać ze pomylą chłopa z kaczka . Dodać do tego goruńc i brak cienia => ciężko się jechało . Taka trasa trwała z 50 km. Jedyne co napędzało mnie to spagetti bolonese które miałem zjesc w Bolonii . Przez te wały jednak dojechałem na wieczor, no i myślałem ze Bolonia jest rzut beretem , co okazało się nieprawda .
Kilka fotek w komentarzach

#rowerowyrownik #zlomkiemprzezswiat
ChlopoRobotnik2137 - 318 621 + 196 + 80  = 318 897
Dodaje jazdę za powrót z Gardy i w...

źródło: image_picker_BF99945A-F3AC-446A-893B-F4CE2CA0599E-28419-000003EF637CBC1F

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach