@TSR44: Śmiejcie się, śmiejcie z Naszej Klasy gówniarze. Nasza Klasa >>> Facebook. Portal w 100% polski, nie było tam szurów, antyszczepionkowców, ruskich trolli, emerytów kłócących się z AI.
@Lolenson1888: przebijam. Grono i starsza socjale. Tam nikt ci się nie wpieprzał, każdy miał swój autystyczny świat, żaden ze znajomych nie czepiał się, jak miałeś na dany temat jakiś pogląd. NK było lepsze, ale też złe z perspektywy czasu. Wall dostępny dla znajomych to zło.
: grono nie miało otwartej rejestracji tylko z zaproszeń się wchodziło co naturalnie ograniczyło jego zasięg
@tobaccotobacco: z zaproszeniami do takich serwisów, jest jak z zaproszeniami do bety popularnych gier typu dota / lol - jeśli się interesujesz, to w końcu je dostaniesz. A potem kilka dodatkowych, które podasz dalej. Pod koniec było więcej ludzi. Da rady to zrobić, nawet taki półotwarty charakter byłby spoko na dzisiejsze czasy.
@TSR44: Śmiejcie się, śmiejcie z Naszej Klasy gówniarze.
Nasza Klasa >>> Facebook.
Portal w 100% polski, nie było tam szurów, antyszczepionkowców, ruskich trolli, emerytów kłócących się z AI.
@Lolenson1888: bezsensowne porównanie. Gdyby NK istniała do dzis, to byłaby gorsza niż Facebook. Z resztą na długo przed jej zamknięciem stała się śmietnikiem totalnym. Trochę szkoda że nie została tym czym miała być w zamyśle.
@mk321: Nie mam pretensji że chcieli spieniężyć swój sukces. Ale w sumie na koniec, gdy już było jasne że etap portalu społecznościowego upadł, mogli to odchudzić i zostawić sam album.
@Lolenson1888: To nie była kwestia NK tylko ogólnie tamtych czasów, gdzie internetu nie przejęły jeszcze w całości wielkie korpo chcące wycisnąć zeń każdy grosz choćby za cenę roz#ebania wszystkiego czemu internet miał służyć. FB na początku też był spoko ale akcjonariusze wyczuli łatwe szekle i mamy co mamy.
@niezawysoki chyba kupili jacyś inwestorzy. Oni mieli już gdzieś czy serwis działa, tylko czy cyferki w Excelu się zgadzają. Pewnie nawet nie z Polski. A jak wiadomo było że upada, to każdy grosz oszczędności, więc nawet na serwery im było szkoda.
Gdyby właścicielami byli twórcy, to może by dłużej działało. Jakaś zrzutka na serwery, drobne reklamy, aby się utrzymać i tak by sobie wisiało.
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)
źródło: IMG_7588
PobierzNasza Klasa >>> Facebook.
Portal w 100% polski, nie było tam szurów, antyszczepionkowców, ruskich trolli, emerytów kłócących się z AI.
@tobaccotobacco: z zaproszeniami do takich serwisów, jest jak z zaproszeniami do bety popularnych gier typu dota / lol - jeśli się interesujesz, to w końcu je dostaniesz. A potem kilka dodatkowych, które podasz dalej. Pod koniec było więcej ludzi. Da rady to zrobić, nawet taki półotwarty charakter byłby spoko na dzisiejsze czasy.
@Lolenson1888: bezsensowne porównanie. Gdyby NK istniała do dzis, to byłaby gorsza niż Facebook. Z resztą na długo przed jej zamknięciem stała się śmietnikiem totalnym. Trochę szkoda że nie została tym czym miała być w zamyśle.
Na początku była. Ale na albumie szkolnych zdjęć słabo się zarabia.
Gdyby właścicielami byli twórcy, to może by dłużej działało. Jakaś zrzutka na serwery, drobne reklamy, aby się utrzymać i tak by sobie wisiało.
Tak to wygląda jak się coś sprzeda.
Polscy to byli twórcy, ale potem sprzedali
Znowu nie masz racji: