Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
EwMaj +3
Ej, wy tak serio uważacie, że z Hokejorza i księgowej coś będzie? Przecież on jest totalnie nią niezainteresowany. Ich relacja jest tak powierzchowna i pusta, rozmowy tak nieistotne jak rozmowy z ziomkiem z Żabki, który wszystkich pyta "jak leci wariacie". To nie kwestia tego, że on się boi za rękę ją złapać. On nie chce. Czuje do tej dziewczyny taki sam pociąg jak rudy chomik Adam do Asi z 4 sezonu. Już

Skoro Polska ma tyle długu a Państwo nie ma własnych pieniędzy to podatki a co za tym idzie opłaty zwykłego szarego obywatela będą rosnac tak?
Czyli będzie gorzej i gorzej. To jak my mamy sie przed tym ochronić? Pieniądze sa wydawane na kpo, ukrów, na dzieci mimo iz demografia leży. Imigracja będzie konieczna żeby ściągnąć ludzi do pracy jakiejkolwiek żeby móc ich opodatkować. Mówi sie tylko o zatrzymywaniu nielegalnej imigracji i to jest spoko no ale przed hindusami i Bangladeszem zamieszkującym hotele pracownicze utworzone przez agencje pracy nie uciekniemy.
W Polsce minimalna to te mistyczne 1k euro w przeliczeniu. W NL albo DE minimalna to 2k euro.
A będzie gorzej. Jak sie na to wszystko przygotować? Przecież system emerytalny tez prędzej czy później p--------e bo mamy starzejące sie społeczeństwo. Nie będzie komu robic na coraz większe ilości emerytów a nie sądzę aby imigranci chcieli masowo tu przyjeżdżać.
W mojej ocenie szykują sie kolejne czasy wielkiej emigracji z Polski na zachód kiedy wycofają brak podatku do lat 26 (czy co to tam bylo) i kiedy wszystko zacznie sie sypac. Niby tyle sie miwi o PKB ze aaa kurła PL taka dobra ale jak tak o tym wszystkim mysle to raczej depresyjne to wygląda.
#polska #ekonomia #kiciochpyta #emigracja
@ho_rzel: przypisujesz dziwnie wielkie znaczenie temu braku podatku do 26. Jest dopiero z 6 lat. Powodzenia w emigracji jak wszędzie na zachodzie dochodzą do władzy antyimigracyjne oszołomy i UE wraz z prawem do pracy i pobytu może się rozpaść.
Hindusi w hotelach pracowniczych to raczej się dokładają do budżetu. Choć nie wiem
@Almagest: O kuerwa, końcówka niczym hiszpańska inkwizycja XD
@OSH1980: Następny as XD
Pińsetkrotnie, nie wstrzymuj się XDD
Idziesz do pracy w wieku 20 lat i nie płacisz podatków przez sześć lat i to nie ma znaczenia dla młodego człowieka? :)
Kolejna
Jeżeli perspektywa wojny zniknie i wydatki na zbrojenia się zmniejszą będzie to stosunkowo łatwo zbalansować.
Ofc jeśli wykluczyć jakieś dziwactwa typu 500+ na kilkadziesiąt k dzieci, co se siedzi za granicą i Polski nie widziało, ale rozumiem, że akurat to już uszczelnili
@kidi1 ma, może wyjechać za granicę.
@MegaZU0: zapytaj się w Deloitte.
Zleceniodawcą był United Nations High Commissioner for Refugees, więc chciałbym zobaczyć wszystkie wydatki i dochody.
@kidi1: Napisałeś, że niema wpływu. Ma może wyjechać przez 10 lat mocno starałem się zmienić sytuację moją w Polsce, nie dawało się.