Aktywne Wpisy

Bez sensu zupełnie korci mnie żeby wrzucić swoje dojce na mirko. Powstrzymajcie mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Umeraczyk +21
Przypominam o tej krindżowej akcji przez którą straciłeś miłość życia
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Więcej słońca to same kłopoty - więcej szkodliwego promieniowania UVB, ubrania suszące się na tarasie płowieją, telewizor / komputer gorzej się wyświetla, latem mieszkanie bardziej się nagrzewa.
Do tego teraz modne są mega duże okna w miejscu ścian, przez które sąsiedzi mają darmowego big brothera
#mieszkanie #deweloperka #projektydomow #nieruchomosci
Okna od podłogi do sufitu to jeszcze większa pomyłka. Energetycznie nieefektywne, poza tym, i tak są zasłaniane, bo wszystko widać. No ale pan architekt tak wymyślił... A to droższe do zbudowania, serwisowania i użytkowania. Kompletna porażka w budownictwie wielorodzinnym.
Podczas szukania kolejnego nierucha przebadałem temat - no i w nauce raczej jest konsensus, że naturalnie doświetlone mieszkanie to lepsze zdrowie psychiczne, lepszy rytm dobowy i nawet mniejsza szansa na upadek i to niezależnie czy chodzi o kurnik deweloperski czy o pokój w szpitalu.
No i łatwiej mieszkanie schłodzić niż doświetlić
@Atomic_Cookie: chyba sie z tym nie zgadzam, ale może cos sie pod tym kryje głębszego. Według mnie latwiej kupić lampkę niz założyć klimę.
Bo w Polsce tego słońca jest bardzo mało. Nawet latem słonecznych dni jak na lekarstwo.
No i okna zawsze można zasłonić.