Wpis z mikrobloga

#wroclaw #carrefour #4konserwy #neuropa #patodeweloperka

Polecam profil “Przyjazny Wrocław”. Z prawdziwą klasą znoszą krytykę, gdy się okazało, że całkiem sporo mieszkańców jest przeciwko likwidacji Centrum Borek, do którego oni wzywają wrocławskie władze. To nie jedyna ich polemika!

https://www.facebook.com/PrzyjaznyWroclaw/posts/pfbid02ZDtfjKqee2fLgyvrGpyV7xQ53M7UC4uvAUfXQw9x95jC6LyqTPXLEizyffuRFcJhl
planarize - #wroclaw #carrefour #4konserwy #neuropa #patodeweloperka

Polecam profil ...

źródło: IMG_5610

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@planarize: Borek jest paskudny i powoduje turbo korki na tym pasie w lewo do CF jadac od strony powstańców, ale to, ze tam będzie cos przyjaznego mieszkancom to można wlozyc pomiedzy bajki, jeżeli chodzi o rozsądną zabudowę i planowanie miasto już dawno straciło zaufanie mieszkańców, przykładów są dziesiątki.
  • Odpowiedz
  • 16
@pasta_alla_carbonara: Paskudny to jest stary HiT na Długiej. Albo Astry. Borek jest OK. Może nie piękny, ale przyzwoity. I duży parking i Carrefour i butiki i usługi wszelakie. Korzystam co tydzień na większe zakupy.

Niemniej powyższy profil nawołuje do przeznaczenia całego terenu na budownictwo, a mieszkańcy mają nic nie stracić, bo parter przeznaczy się na “sklepy”. Taaa. Kolejne żabki i barberow. Parkingu brak.

Jeśli już koniecznie miałby się zmieniać, to
  • Odpowiedz
Jeśli już koniecznie miałby się zmieniać, to widziałbym tu nowoczesne centrum a la Wroclavia z hipermarketem

@planarize: przecież to nie tak, że obok jest umierający skytower i zaraz dalej martwe już arkady i ledwo zipiąca renoma, a w drugą stronę można w max 10 minut dojechać do magnolii. O samej Wroclavii nie wspominając. To musi się udać xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Ogau: Arkady i Renomę zarżnęła Wroclavia właśnie, ona ma się świetnie, a one były tuż obok. Inna sprawa, że w Renomie i Skytowerze są same ekskluzywne sklepy, których nawet zamożniejszych Wrocławian nie przyciągną. Do tego zarówno Arkady jak i Skytower wyglądają po prostu paskudnie, jakby były projektowane w latach 90. Bezguście.

Jakoś Dominikańska, Magnolia czy Wroclavia właśnie nie mają żadnych problemów z popularnością. Ciągle tłumy. Nawet właśnie Borek jest stale
  • Odpowiedz
Borek jest OK. Może nie piękny, ale przyzwoity

@planarize: no tu mamy odmienne zdanie, bo to klocek jedyny plus tego, ze jest niski. To typowy przedstawiciel poznych lat 90ych, przynajmniej tyle, ze nie wyglada jak CH Arena. Ja wiem, do czego nawoluje ten profil i tez się z nimi nie zgadzam, tam powinno byc jakies centrum handlowe jak najdalej od ulicy, z jakimś mniejszym sklepem wielkopowierzchniowym. Budowa domow jest tam
  • Odpowiedz
Arkady i Renomę zarżnęła Wroclavia właśnie

@planarize: patrz wyżej

właśnie Borek jest stale zapełnione przecież.

@planarize: bo to jedyny market w okolicy. Nie uwierzę, że jakaś znacząca ilość ludzi jedzie tam po coś więcej, niż spożywka lub mcdonald
  • Odpowiedz
bo to jedyny market w okolicy. Nie uwierzę, że jakaś znacząca ilość ludzi jedzie tam po coś więcej, niż spożywka lub mcdonald

@Ogau: Masz parę usług jeszcze z których korzystają okoliczne dziadki. Do tego siłownia czy nawet RTV EURO AGD które jeśli nie tam to jest dopiero w centrum.

Sky Tower nie jest obok. Arkad już nie ma, a Renoma to nigdy nie była pod tego klienta. Carefour to zawsze był
  • Odpowiedz
  • 0
@Darth_Gohan: Podpisuje się w zasadzie w całej rozciągłości pod wszystkimi punktami. Znam przynajmniej kilku emerytów którzy korzystają z Borka dokładnie tak jak piszesz.

Tymczasem Pan “Przyjazny” nie może znieść, że mieszkańcy mają inne zdanie i zablokował komentowanie posta. :)
planarize - @Darth_Gohan: Podpisuje się w zasadzie w całej rozciągłości pod wszystkim...

źródło: IMG_5618

Pobierz
  • Odpowiedz
Tymczasem Pan “Przyjazny” nie może znieść, że mieszkańcy mają inne zdanie i zablokował komentowanie posta. :)

@planarize: Jak ktoś chce ruszać te koszary to znaczy, że jest debilem. Po prostu. Zrobić tam jak się wyniesie kiedyś jednostka coś innego by można, ale to jest zabytkowe i serio nie jest tak często spotykanym po Europie fragmentem.

Tam jedyne co można by było pokombinować to zrobić na kawałku parkingu najbliżej od Koszar
  • Odpowiedz
Wroclavia była powodem dla którego kiepsko przędły. Sky Tower mógł mieć parter na usługi i dla okolicznych mieszkańców by styknął to wpadli niestety, że chcą więcej. Renoma miała być nastawiona na inny profil klienta w teorii. Arkady calkiem dlugo były spoko bo jak prcowałeś w okolicy chodziłeś tam na żarcie. Kino też nie było złe, ale no na tym nie polecisz jak masz nowszą Wroclavie.

@Darth_Gohan: No właśnie dla mnie
  • Odpowiedz
@planarize: arkady i renomę zarżnęła wrocławia XD po prostu arkady były już stare, stopnniowo stamtąd się ludzie wycofywali, a renoma od dziesięcioleci jest trupem trzymanym na korplówce miasta. co do wroclavi - ona żyje tylko dlatego że jest tam PKS i PKP, ceny wywalone najbardziej we Wrocławiu, 0 lokasów robi tam zakupy, poczekalnia dla słoików, dzieci wracających ze szkoły i ludzi oglądających ciuchy w lacoste których i tak nie kupią.
  • Odpowiedz
  • 0
@Eternal_Oblivion: Co do Wroclavii, to zupełnie się nie zgadzam. Jest to moje podstawowe miejsce zakupów ubraniowych, a jestem lokalsem z dziada pradziada. Zasadniczo wszystkie sklepy odzieżowe i obuwnicze jakich używam w niej znajdę. Plus dobry parking ze zniżką, dobry układ korytarzy i schodów, z każdego miejsca można przejść w każde i bonusowo dobre kino. Zresztą, zawsze we Wroclavii jest tłum.

Co do Arkad - one raptem miały 20 lat. Jeżeli
  • Odpowiedz
@planarize: Arkady były na początku oblegane za czasów gdy było w nich jeszcze dobre kino, niezła strefa gastro, pływający rekinek, na -1 spożywka itd, usługi typu dorabianie kluczy.

Dominikańska? Absolutne centrum Wrocławia, myślę że jakby tam nasrać na środku to i tak byłaby pełna ludzi.

Wroclavia to typowa poczekalnia, niestety

Astra? Coś typu Hali Strzegomskiej, mimo brzydoty wciąż skupia szereg usług z których korzystają ludzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Eternal_Oblivion: Nie wiem skąd Twoje przekonanie, że lokalsi nie robią zakupów we Wroclavii, serio. Może część ruchu jest z okolicznych dworców, ale to raczej mniejszość. Ludzi z walizkami tam po prostu nie widać.

A sklepy są oblegane. Massimo Dutti, P&C czy nawet Bytom czy Vistula, zawsze jest kolejka do kas przecież.
  • Odpowiedz
@planarize: ok, robią, nie chodziło mi że całkiem. bardziej o to że przesiaduje tam cała dzieciarnia po lekcjach itd., dodatkowo przejezdni którym nie chce się siedzieć na dworcu i tak to wygląda z zewnątrz jakby był to jakiś hub. moim zdaniem kino jest mało oblegane chociaż chyba jedna z topek we Wro. no i strefa gastro też tak średnio, powiedzmy na poziomie Magnolii która ma ją mniejszą/ew, Factory.
  • Odpowiedz
@planarize: a co do likwidacji Borka to wg mnie nieporozumienie. tam właśnie lokalni mieszkańcy robią tyle zakupów... przejezdni też, zajebisty parking nawet w godzinach szczytu, obok jakieś tutti santi i inne pierdoły. galeria powinna zostac ew. zostać zmodernizowana
  • Odpowiedz