Na milion wygenerowanych rzeczy przez SI, jedna się trafi istna perełka ( ͡°͜ʖ͡°) Połączenie Shreka, wojny w Wietnamie i rokowej ballady z przełomu lat ''70 i '80
@orkako: Czekaj bo ja boomer jestem i nie do konca to ogarniam.
Chcesz mi powiedziec ze ktos wklepal do komputra "zrob teledysk wzorowany na postaciach ze szreka, napisz tekst i uloz melodie" i takie cos sie wyplulo?
@gorzki99: No w skrócie tak, a w praktyce jest tu trochę więcej pracy. Każde ujęcie musisz dokładnie opisać co ma przedstawiać i w jaki sposób. Tekst piosenki możesz sobie wygenerować, albo napisać własny. Zazwyczaj pisze się własny w oparciu o kilka wygenerowanych wersji tekstów. Później pod tekst generujesz muzykę opisując jaki ma być to gatunek, to jakich utworów ma nawiązywać, jakiego muzyka ma być podstawiony głos, z jakich elementów ma
@gorzki99: Nie, najpierw ułożył scenariusz w jakimś LLMie, później stworzył obrazki na podstawie oryginalnego filmu w generatorze obrazów AI, na bazie obrazków i promtów stworzył krótkie animacje kilkusekundowe w narzędziach do generowanie video, potem stworzył muzykę w jakimś suno/elevenlabs, na końcu wszystko pokleił w całość.
@gorzki99: Nie jest, ale jest dużo łatwiejsze i daje znacznie lepsze efekty niż ręczne rysowanie klatek w paintcie, jak w w dawnych czasach u zarania internetów. ( ͡°͜ʖ͡°)
@bukimi: Polski lektor? A to musiało ci z automatu dodać :D Pod filmem na YT możesz sobie wyłączyć automatycznego lektora. Rany, jaki sens jest automatyczny lektor w piosence XD Aż z ciekawości sobie go włączę, aby zobaczyć jak bardzo to psuje.
Połączenie Shreka, wojny w Wietnamie i rokowej ballady z przełomu lat ''70 i '80
Chcesz mi powiedziec ze ktos wklepal do komputra "zrob teledysk wzorowany na postaciach ze szreka, napisz tekst i uloz melodie" i takie cos sie wyplulo?
@gorzki99: Nie jest, ale jest dużo łatwiejsze i daje znacznie lepsze efekty niż ręczne rysowanie klatek w paintcie, jak w w dawnych czasach u zarania internetów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie dałem rady tak słuchać i musiałem poszukać oryginalnej wersji.
Pod filmem na YT możesz sobie wyłączyć automatycznego lektora. Rany, jaki sens jest automatyczny lektor w piosence XD Aż z ciekawości sobie go włączę, aby zobaczyć jak bardzo to psuje.