Aktywne Wpisy

zaganiacz_bydla +278
#psiarze #psy #bekazpsiarzy #patologiazmiasta #dogpill
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
źródło: 45754745768
Pobierz
Chlodny_Pokerzysta +154
Trzeba nie mieć godności żeby będąc facetem chodzić do klubów muzycznych w 2025r.
Stoisz jak pajac w kolejce po to żeby:
-widzieć jak kobiety i bogole wchodzą bez kolejki,
-liczyć na humor bramkarza przy wejściu,
-w środku, o ile nie jesteś super bogaty, być traktowanym jak g---o przez barmanki, obsługe, ochrone no i przede wszystkim kobiety,
-laski przychodzą tam głównie dla atencji i podbijania sobie ego, mając beke z facetów,
Stoisz jak pajac w kolejce po to żeby:
-widzieć jak kobiety i bogole wchodzą bez kolejki,
-liczyć na humor bramkarza przy wejściu,
-w środku, o ile nie jesteś super bogaty, być traktowanym jak g---o przez barmanki, obsługe, ochrone no i przede wszystkim kobiety,
-laski przychodzą tam głównie dla atencji i podbijania sobie ego, mając beke z facetów,
źródło: godnosc_nie znaleziono
Pobierz

zakup mieszkania w gdańsku blisko miejsca pracy na wypadek gdyby nastąpił koniec pracy zdalnej, no niespecjalnie chcę na kilka lat znowu się zatykać finansowo tylko po to żeby "w razie czego" mieć blisko robotę, poza tym to miasto więc hałas, trójmiasto i obwodnica trójmiejcka więc gigantyczne korki, a w okresie wakacynym codzienny armageddon, no i oczywiście kosmiczne ceny mieszkań, musiałbym się kisić na małej powierzchni, korzystąć w publicznych siłowni czego też nienawidzę itp.
druga opcja to był zakup mieszkania w bydgoszczy, ale w sumie to nie wiem po co, chyhba tylko po to żeby nie płacić za wynajem i mieć swoje które mogę dostosować do siebie, ale tu znowu będzie hałas nieważne gdzie kupię, latem te motocykle słychać wszędzie nawet na wewnętrznych dziedzińcach, no miałbym problem z bieżnią bo cchyba tylko na parterze nikomu by nie przeszkadzała, a ja na parterze to tak średnio lubię mieszkać
więc była też opcja żeby kupić jedno mieszkanie wysoko i w tym samym osiedlu nisko na parterze, nisko zrobić sobie siłkę itp. a wysoko mieszkanie, ale sam nie wiem dziwny pomysł to i raczej na poważnie tego nie rozważałem
kolejna opcja to dom z warsztatem w bydzi, no na miedzyniu sporo takich miejscówek jest, dużo czasu tam spędziłem i to też nie jest idealne, pełno psów, hałas mimo wszystko też jest, jeden typ ma ptaki które n--------ą od rana do wieczora i się niesie po okolicy i trafisz na takiego i co zrobisz no g---o zrobisz, nawet ci się nie podobać coś takiego nie może bo wystarczy powiedzieć nie lubię hałasu, nie lubię upału to już znajdują się osoby które będą cię z tego powodu nienawidzić
no i co dalej, no i tutaj wracamy do opcji o której już myślałem od dawien dawna, czyli po prostu j---ć wszystko i zbudować dom na wsi, okolice przy S5 są mi znane bardzo dobrze, nie dość, że mam tam znajomych to mam też idealne miejscówki na trening, mam ciszę i spokój, a to że rolnik sobie kombajnem będzie pracował to mi nie przeszkadza bo to trochę inna sprawa, prawdopodobieństwo z---a sąsiada jest dużo mniejsze, działki są większe, te miejskie czy podmiejskie to tak średnio mi się podobają bo ja potrzebuję przestrzeni jestem małpą z sawanny a nie k---a kretem z nory pod ziemią do tego to idealna miejscówka wypadowa wszędzie gdzie jeżdżę czyli poznań bydgoszcz i ogólnie gdzieś dalej to też spoko bo te rejony to wszędzie relatywnie blisko, a nie że z gdańska to jak chcę na południe pojechać to mam pół dnia w dupie
#powrutdobydgoszczy
źródło: 27ffe68c-cb63-4c4d-81cc-4c5e4f945128
Pobierzźródło: Zrzut ekranu z 2025-09-21 18-06-09
PobierzPodsumowanie:
Autor wraca z Trójmiasta i zauważa, że życie „na dwa domy” go męczy – gubi orientację, gdzie jest.
Wycofał się emocjonalnie z „kołchozu” (jakiegoś wcześniejszego zaangażowania/projektu) i zmienił
@Soothsayer: a nie lepiej celować w bliższe gminy? nie wiem jak tam u Cb kwestie rodzinne, ale jeśli kiedyś będziesz miał dzieci, to te gminy do których dojeżdża mzk to złoto
wiadomo, auto to i tak must have na wioskach, ale zawsze jest alternatywa
na wsi też psy często szczekają, a motory to wystarczy że jakiś jeden debil będzie miał i będzie ci przez cały dzień jeździł z kolegami pod domem
oprócz tego śmieciarki, szambiarki, traktory, kombajny, quady i krosy
ja w mieszkaniu teraz mam takie okna że jak się je zamknie całkowicie to prawie niczego nie słychać z zewnątrz, nawet jest zbyt cicho
jakbyś decydował się na działkę to dobrze też tam zimą się przejechać bo na tych wsiach niektórych potrafią tak zadymic węglem a niektórzy nawet i śmieciami, że e