Aktywne Wpisy

kre-dens +86
Ogladam wlasnie Kanal Sportowy, który prowadzi naklejka na kibel, a gosciem jest Milik. I co wlasnie powiedzial odklejony Areczek:
"nie jestem gotowy teraz na polska lige, chcialbym pograc jeszcze na takim poziomie jak wczesniej"
Przypominam, chlop ma 32 lata, ostatni powazny mecz 2,5 roku temu, gol? To trzeba do kronik historii Juventusu spojrzec.
I ten komentarz z czatu doslownie w samo sedno! :D
#mecz #pilkanozna #kanalsportowy
"nie jestem gotowy teraz na polska lige, chcialbym pograc jeszcze na takim poziomie jak wczesniej"
Przypominam, chlop ma 32 lata, ostatni powazny mecz 2,5 roku temu, gol? To trzeba do kronik historii Juventusu spojrzec.
I ten komentarz z czatu doslownie w samo sedno! :D
#mecz #pilkanozna #kanalsportowy
źródło: arek
Pobierz
Milanek93 +31
#321685 Huop ma tak zielono w ogrodzie. Sam kiedyś robił z ojczymem automatyczny system nawadniania ogrodu. Co roku też trawa jest wertykulowana i aeratowana. Nawożona też jest. I tak o to wygląda. Zielono mi.
źródło: 1000015123
Pobierz

Prosiłbym o kontakt akty prawne albo przypadki wyroków gdzie sąd dokonał interpretacji a nie niczym nie poparte domysły.
#polskiedrogi #pytaniedoeksperta #prawodrogowe
Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa kierującemu rowerem, hulajnogą elektryczną lub urządzeniem transportu osobistego oraz osobie poruszającej się przy użyciu urządzenia wspomagającego ruch, jadącym na wprost po jezdni, pasie ruchu dla rowerów, drodze dla pieszych i rowerów, drodze dla rowerów lub innej części drogi, którą zamierza opuścić.
Każdy zjazd z ronda jest skrętem w drogę poprzeczną. Dlatego jest obowiązek sygnalizacji zjazdu.
Gdyby jednak ktoś postawił znak pierwszeństwa przejazdu na rondzie i jedziesz prosto, to wtedy nie skręcasz w drogę poprzeczną, tylko jedziesz drogą z pierwszeństwem.
Zawsze pamiętaj o znaku, który minąłeś jako ostatni.
źródło: rondo-d-1-768x1024
Pobierz@krucjan: nie ze traktujemy, tylko jest.
Skrzyzowanie o ruchu okreznym (nie kazde rondo to skrzyzowanie o ruchu okreznym, a nie kazde skrzyzowanie o ruchu okreznym to rondo, ale to juz inna dyskusja) ma znak C-12 i znaki poziome i wlasnie te znaki poziome (lub ich brak) determinuja czy trzeba uzyc kierunkowskazu przy zjezdzie z ronda. Nie zawsze zjazdem na wprost jedziesz prosto i
źródło: skrzyzowanie-z-ruchem-okr%C4%99znym
Pobierz@MrManiacTeam: da się,
źródło: Screenshot 2025-09-21 at 16.44.07
PobierzCzy na przykład tutaj jadąc w prawo po łuku droga z pierwszeństwem skręcam w drogę poprzeczną?
źródło: temp_file1838491367261901102
Pobierzźródło: temp_file595464379218639300
Pobierz@krucjan: skrecasz, sam nawet znak wkleiles ;) to normalne skrzyżowanie.
@krucjan W tym przypadku jedziesz drogą z pierwszeństwem. Co ja pisałem o znakach?
Gdyby jednak ktoś postawił znak pierwszeństwa przejazdu na rondzie i jedziesz prosto, to wtedy nie skręcasz w drogę poprzeczną, tylko jedziesz drogą z pierwszeństwem.
Zawsze pamiętaj o znaku, który minąłeś jako ostatni.
Czyli drogą poprzeczna jest tylko kiedy jest droga