Wpis z mikrobloga

@mentari: trapezową problematycznie połączyć w narożnikach ale jak ci zastało z dachu to można wykorzystać gdzieś i dobrać płaskiej pod kolor. Matowa lepiej wygląda niż połysk jakby co.
  • Odpowiedz
@mentari najlepiej pomierzyć, podjechać do jakiegoś dekarza, powycina na wymiar, wygnie i sobie na zakładkę przykręcisz. Płaska ocynkowaną, jak chcesz coś ładniejszego to są blachy w różnych kolorach z blachotrapezu czy innych firm robiących blachy. Ten dach robił ktoś sam? Bo każdy normalny dekarz by tego tak nie zostawił.
  • Odpowiedz
@mentari: u mnie w hurtowni mają giętarkę i robią elementy na wymiar choć oczywiście swoje doliczają za usługę, jak weżmiesz dekarza to powinien sam wygiąć i pewnie wyjdzie podobnie. w sumie PCV może wyjść trochę taniej zwłaszcza jak sam zrobisz ale dawno tego nie robiłem i takie tandetne to jest a przynajmniej wtedy było.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sberatel ten dekarz co mi robił fuchę to nawet zostawił mi bez dolnej płyty osb ( ͡º ͜ʖ͡º) ale tak miało być bo nie było wtedy styropianu tylko goły pustak
  • Odpowiedz
@mentari no jasne że tak. Obczaj na ytb struktura z worka nie dość że najtaniej to na długie lata. Pamiętaj tylko żeby kątownik z siatką przykleić na narożnik a później to tylko jazda. Jeżeli masz obawy o baty podczas robienia klejem to możesz zrobić na mokro. Jeżeli zobaczysz że klej już powoli ściąga to kupujesz taka pace z gąbką i zacierasz na mokro na okrągło. Idealnie pod strukturę.
  • Odpowiedz
@mentari: jakbybto powiedział stary dziad działkowiec - najlepi to olejem starym silnikowym jakim, un dobrzy kryje.

Ale w praktyce to chyba albo blacha albo jakiś tfu siding czy tam inne barachło. Najważniejsze żeby woda tam nie właziła
  • Odpowiedz