Wpis z mikrobloga

Jestem w trakcie jednej z ciekawszych realizacji w życiu. Sam nie wiem czy mi się to podoba. Patrząc na wizualizację podłoga pasuje do reszty wystroju apartamentu. Pierwszy raz w życiu kładę taki wzór. Romby, kwadraty i trapezy z włoskiej pracowników dżepetto parkietto dębetto, projekt apartamentu też robili włosi. Deska dębowa wartswowa. Jest mnóstwo zabawy i pasowania do grzejników, kamienia czy ram okiennych. Wzór jest świetnie wyrobiony w fabryce co pozowla go ładnie i sprawnie złożyć. 2 z 3 pięter gotowe i odebrane, inwestor zachwycony.

Zakładam własny tag #dzepettoparkietto na którym będę wrzucał co jakiś czas jakieś ciekawsze realizację. Zajmuje się zawodowo układaniem i cyklinowaniem podłóg oraz montuje schody drewniane

#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
Lowca90 - Jestem w trakcie jednej z ciekawszych realizacji w życiu. Sam nie wiem czy ...

źródło: temp_file2017098344801671466

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@penkroff deska jest fabrycznie wykończona olejem w efekcie surowego drewna.
Nie powiem jest zabawy żeby to ładnie wyglądało. Dla mnie to.ciekawe wyzwanie zawodowe i jakiś sprawdzian umiejętności i cierpliwości. Najwięcej czasu zajmuje pasowanie ale efekt conajmniej zadowalający
Lowca90 - @penkroff deska jest fabrycznie wykończona olejem w efekcie surowego drewna...

źródło: temp_file2382486412653402732

Pobierz
  • Odpowiedz
tutaj się zgadzam, ale jestem tylko wykonawcą i mam zrobić tak jak jest w projekcie

@Lowca90: myślę, że dobrze Cię rozumiem. Zupełnie inna branża, ale czasem jak patrzę na moją wykonaną pracę, to mam takie same myśli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dziwaczny. Nie mój typ - ale o gustach się nie dyskutuje. Natomiast sama idea zrobienia czegoś inaczej jest ciekawa. Np. chętnie zobaczyłbym te ostatnio modne w matematyce ,, nieskończone wzory" z dość prostych elementów.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Bpnn liczbę realizacji, które nie są w moim guście mogę liczyć w setkach. Jednak to nie mi ma się podobać a inwestorowi. Ludzie mają różne gusta, moim zadaniem jest wykonać zlecenie zgodnie z ich oczekiwaniem. Co jest nawet ciekawe bo nie robi się ciągle tego samego.
  • Odpowiedz