Wpis z mikrobloga

@czerstwy_swierszcz: Ja mieszkam w Gdańsku 20 lat, 7 lat temu zacząłem pracować zdalnie ponieważ nie da się jeździć samochodem po mieście. Ja używam komunikacji miejskiej, a samochód tylko jak muszę. Jeździłem kiedyś do pracy 20km i rowerem było szybciej...

Z moich obserwacji miasto w dni robocze stoi cały czas porównując do Warszawy, Wrocławia czy Berlina.
  • Odpowiedz
@czerstwy_swierszcz: no wczoraj między Karczemkami a węzłem Gdańsk Południe o 11:45 był spory korek. Skończą się jak pokończą wszystkie remonty i oddadzą do użytku pozostałą część obwodnicy metropolitalnej. I o ile nie będzie sprzątania po wypadku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@czerstwy_swierszcz: Ta nowa droga to OMT i zostanie ona w pełni otwarta do końca tego roku. Co do odciążenia to może przez rok czy dwa korki się trochę zmniejszą, ale w dłuższej perspektywie droga ta ułatwi i zwiększy ruch z Kaszub. A potem to wszystko i tak ląduje na starej obwodnicy i zaledwie kilku drogach łączących górny taras trójmiasta z dolnym. Teoretycznie coś co mogłoby pomóc to dobudowanie trzeciego pasa
  • Odpowiedz