Aktywne Wpisy

Badmanek +261
#milliebobbybrown #logikarozowychpaskow #strangerthings
Nigdy nie zrozumiem, jak ona mogła doprowadzić się do momentu, że w wieku 21 lat wygląda na 41
Nigdy nie zrozumiem, jak ona mogła doprowadzić się do momentu, że w wieku 21 lat wygląda na 41
źródło: temp_file3989706549420523953
Pobierz
Pan_Slon +288
Rozmawiam sobie z córka(7 lat za chwile) nt włosów i czesania, mówi że będzie musiała umyć włosy ale jak mama jej myje to woda leci jej do oczu, a mama mówi, ze ona tak musi. Córka mówi, że nie lubi tego i nie chce żeby mama myła jej włosy.
Pytam czy jak ją myję to nadal polewa ją zimną wodą bo nie czeka aż z prysznica poleci ciepła woda?
Mała odpowiada że tak, mama
Pytam czy jak ją myję to nadal polewa ją zimną wodą bo nie czeka aż z prysznica poleci ciepła woda?
Mała odpowiada że tak, mama

Sprawa wygląda tak, mam znajomą z Peru która uczyła mnie angielskiego online, za 2 lata przyjeżdża tutaj na stypendium na studia doktoranckie, ale chciała przyjechać rok wcześniej, poszukać pracy, podszkolić język i poznać kulturę ogólnie.
Chciałem jej w tym pomóc ale zawiłości prawne są trudne nawet dla Polaka xD czy ktoś miał podobną sytuację?
Gdzie powinienem napisać, gdzie szukać informacji? Czy można otrzymać pozwolenie na pracę nie mając jeszcze w Polsce? Albo czy karta pobytu z automatu pozwala podjąć pracę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
#kiciochpyta #imigracja #prawopracy #prawo #cudzoziemcy i może #emigracja
https://www.gov.pl/web/mswia/warunki-wjazdu-i-pobytu-cudzoziemcow-w-polsce