Czy ktoś mi może wytłumaczyć skąd zen pierze na to kasę? Przecież prowizje za transakcje nie są aż takie duże. To już drugi kamień fortuny jaki dostałem w tym roku od tak "przy zakupach". W sumie więc mam trzy bo jeszcze jeden dostałem z misji..
@korin_: Ktoś kiedyś pisał że karty które wydają to nie są zwykłe karty konsumenckie tylko biznesowe i przez to odbierający kasę płacą dużo większą prowizję i to co robi zen jest na pograniczu prawa. Ile w tym prawdy nie wiem
@korin_ Zen zajmuje się wdrożeniami i usługami dla innych firm. Sam Zen jest również obecny w innych krajach.Przejrzyj ich media społecznościowe, zobaczysz co tam się dzieje.
@korin_ Zależnie od rodzaju transakcji karta kredytowa może mieć nawet 5% prowizji, oficjalnie ponoć skala oszustw i konieczności zwracania kasy jest większa na kartach firmowych, ale znając życie te prowizje są wysokie bo po prostu mogą być.
#zen #finanseosobiste #finanse
źródło: Screenshot_20250920-221939
Pobierz@korin_: Bo kart biznesowych nie obowiązuje limit stawki interchange, który dla debetowych kart konsumenckich wynosi 0,2%.