Wpis z mikrobloga

Czytam #malazan i jestem chyba za glupi na książki. Wy jak czytacie to wiecie od razu gdzie dane miasto leży, czy kolejne miasto gdzie dzieje sie akcja jest na tym samym kontynencie, czy np moze gdzies indziej? Czy nie wiecie ale ufacie ze zrozumiecie to z biegiem ksiazki xd bo jestem po 1 rozdziale ogrodów i wiem ze nic nie wiem( ͡° ʖ̯ ͡°)
#ksiazki
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Są fajne mapki na necie, ale to i tak jest taka kobyła, że się zapomina co się czytało wcześniej, a Erickson nic nie przypomina jak wraca po kilku tomach do jakiejś postaci tylko leci dalej. Ja jestem na 8 tomie powtórnego czytania i jest już lepiej sobie to poukładać.
  • Odpowiedz
@Jestem_robotem123 z perspektywy już prawie dwóch lat czytania tego uniwersum uważam, że ogrody fajnie byłoby poprzedzić lekturą path od ascendency oraz cyklu imperium (może nawet niecałych), ale to może być dla niektórych zbyt duże poświęcenie :D tak czy siak, ogarniesz o co chodzi wraz z dalszą lekturą tej serii, a jeżeli nie, to wraz z rereadem :)
  • Odpowiedz
ja sie poddalem na 8 tomie. nie dla tego, ze ksiazki mi sie nie podobaly, wrecz przeciwnie. jednak zauwazylem problem tlumaczenia (porownalem z oryginalem, jednak inaczej sie czyta te ksiazki po polski, a inaczej w oryginale) oraz fakt, ile czasu te ksiazki zabieraja. a czasu w zyciu mam coraz mniej (a do przeczytania coraz wiecej). Jezeli mam czytac wiele tysiecy stron z mysla, ze wszystko bedzie duzo lepsze przy reread - to
  • Odpowiedz