Aktywne Wpisy

MonazoPL +179
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – możesz wygrać kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł, 250 zł lub... 1000 zł! ᕦ(òóˇ)ᕤ
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
źródło: Monazo 2.0 konkurs
Pobierz
kleboldswaifuv2 +18
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#programowanie #programista15k #programista25k #pasjonat15k #pracait
@Hauleth: Otóż nie! Page faulty potrafią zabić performance Twojej aplikacji. Wcale nie tak trudno zrobić sobie kuku jeśli nie wiesz co czynisz. Przekonałem się o tym w dość bolesny sposób.
To wszystko zależy jak definiujesz platformę. Ponieważ pamięc wirtualna to kombinacja HW & SW, tłumaczenie wirtualnych adresów na fizyczne przebiega mniej więcej
przyda mi sie to jak programuje w reakcie?
niestety, ale bede j---l w JS do emerytury, over
- stosując lookup hash strukty, które redukują niektórym ancymonom algorytmy z n^3 na n
- alignowanie struktow do rozmiaru linii cacheu bo wszędzie gdzie nie byłem to n------e false sharingu
- nadsubskrypcje to standardzie
- pobieranie z bazy danych z chunkow danych, zamiast ściągnąć je na strzała (bo
@groman43: z jednej strony tak, ale tutaj ważniejsze jest cache locality niż page fault. Jak masz kod napisany tak, że cache locality jest zachowane, to z automatu page faulty nie są problemem. Przy czym dalej - w 90% programów (estymata zaniżona) to nie ma najmniejszego znaczenia.
No to w pewnym kawałku kodu optymistycznie zaalokowałem sobie bufor na grube megabajty, a potem walnąłem jeszcze memseta na tym buforze. Czas wykonania kodu - około 1ms xD
Cała apka została przepisana