Aktywne Wpisy

fsfdjf +9
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Najpierw pojawił się w filmie "Ace Ventura: Psi detektyw", gdzie zagrał ekscentrycznego tropiciela zwierząt. Krytycy film zmiażdżyli, ale widzowie pokochali - i tak narodziła się kultowa postać, która na stałe weszła do popkultury.
Chwilę później Carrey zachwycił w "Masce", gdzie zwykły facet po założeniu tajemniczej maski zmieniał się w zieloną, szaloną postać. Film odniósł ogromny sukces, a Carrey po raz kolejny pokazał swój niezwykły talent komediowy.
Rok zamknął jeszcze jednym hitem - "Głupi i głupszy", gdzie razem z Jeffem Danielsem stworzyli duet tak nierozgarnięty, że aż genialny. Krytycy kręcili nosem, ale publiczność znów dopisała.
Właśnie te trzy filmy sprawiły, że w ciągu jednego roku Jim Carrey stał się jedną z największych ikon kina komediowego lat 90.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #film #kino #historia #komedia
źródło: Jim Carrey w 1994 roku wystąpił w aż trzech kinowych megahitach
Pobierzhttps://www.filmweb.pl/film/Cz%C5%82owiek+z+ksi%C4%99%C5%BCyca-1999-887
Wiele gagów zestarzało się okrutnie i dziś są raczej żenujące, niż śmieszne, choć wtedy zaśpiewałem się do łez.
Grał też w kilku lepszych produkcjach, które były ambitniejsze i do dzis są czymś aktualnym ,,Truman show", ,,Telemaniak"... Ale i
@kureci_paratko: xD
Zawsze mnie jednak intrygowało, dlaczego w późniejszych latach kariery, będąc taką marką, ładował się w takie gnioty jak "23" czy ten o polskim detektywie.
Sam z ciekawości ten film już szukam na CDA ;)
źródło: IMG_5153
PobierzPolecam obejrzeć:
Jim Carrey. Ameryka bez maski https://ok.ru/video/3077649074751
Pada tu stwierdzenie, że te filmy wraz z "Telemaniakiem" i "Ja, Irena i Ja" stanowią pewną całość. Wyśmiewając przywary amerykańskiego społeczeństwa konsumenckiego. #ciekawostkifilmowe