Wpis z mikrobloga

Kiedy miałem 19 lat moja ciocia poprosiła mnie o rozpisanie diety dla mojego wujka, który ważył 120 kg. Chodziłem wtedy na siłownie, trenowałem siatkówke, zdrowo się odżywiałem więc jakieś pojęcie miałem. Przyszedłem do nich wieczorem i prezentuje rozpisaną przeze mnie diete. Patrze na wujka i widze, że się gotuje w środku, bo już nie będzie mógł jeść goloneczki z ziemniakami i grilla co drugi dzień. W pewnym momencie przerywa mi i mówi: „Młody chodź na fajke” Wychodzimy na dwór i mówi mi tak: „Jeśli myślisz, że ja będe jadł te twoje fit ścierwo, to jesteś fantastą” Był bardzo słowny, bo nic nie zmienił w swoim żywieniu i 2 lata później zmarł na zawał. Tak to już jest z grubasami. Zmiana jest ich największym wrogiem, bo przyjemności muszą być na pierwszym miejscu. #zdrowie #silownia #mikrokoksy #dieta #odchudzanie
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MercedesBenizPolska: super, że Ci się udało, jednak wiele osób szybko wraca do wagi jak nie ogarnie pewnych fundamentów. No i nie wiem skąd to straszenie węglami- węgle są ok, chodzi o to jakie, jak i żeby ilość była dobrana do aktywności. Tyje się od nadwyżki kalorii, ew. ogólnie złymi nawykami lub chorobami można sobie utrudniç dodatkowo, a dieta powinna być zbilansowana pod konkretne przypadki, po prostu.
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: Tyje się od nadmiaru kalorii, a nie od cukru. Tłuszczem łatwiej jest je nabić, bo nie ma błonnika, jest gesty energetycznie. Dodatkowo, to co promujesz, czyli bogate w nasycone żarcie r---------a lipidogram.
  • Odpowiedz
@Inozythol: Ale cukier uzależnia i chce się go coraz więcej i więcej, później podjadanie w ciągu dnia, jedzenie pieczywa które nas trzyma w sytości 40min. Jak zjadłem jajecznicę z boczkiem i majonezem na śniadanie to do 14 mogłem nic nie jeść. A jak zjem jakieś kanapki to o 11 jestem głodny. Podczas diety ograniczyłem cukier dość mocno i sporo to zmieniło, ale to takie lecenie w kulki z ograniczaniem. Od
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: No i co w związku z tym? Sugerujesz, że powinno się odstawić a-----l całkowicie, bo ludzie to debile i nie potrafią korzystać z używek? To jest ich sprawa, ja moge wypić jedno p--o w tygodniu i jest to dużo mniej szkodliwe niż jedna kreska w tygodniu.
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65 dla takich osób paradoksalnie najlepiej może wejść keto - moga robic grilla codziennie, jesc giętą, golonkę i karkówkę, dobijać się tłuszczami - finalnie te tluszcze i tak dopchaja tak, ze beda dalej na deficycie kalorycznym wiec schudna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tyje sie glownie od cukru i wegli

@MercedesBenizPolska: tyje się od nadmiaru kalorii, a nie od konkretnego makroskładnika. Gdybyś codziennie pił litr oliwy to też miałbyś problem z wagą. Dla osób aktywnych węgle są kluczowe i muszą być w diecie.
  • Odpowiedz
@JaX92: Problem jest taki, że jesteś za głupi aby zrozumieć, że np proste cukry rozregulowują ci system insulinowy przez co jesteś bardziej i częściej głodny (trudniej schudnąć jak musisz bez przerwy walczyć sam ze sobą) a do tego aby spalać tłuszcz potrzebujesz białka itp itd. Podsumowując jedziesz na zerowym pojęciu i chłopskiej wiedzy wyciągniętej ze swojego tyłka. Ja schudłem w pewnym momencie 30kg i utrzymuję zdrową wagę od kilku lat
  • Odpowiedz