Nagonka ma to do siebie, że takie nastroje ostatecznie kończą się samosądem. A jest to chyba najniższa społeczna forma egzekwowania moralności i należy tego unikać i potępiać, bo nie po to tworzymy społeczeństwo.
J---ć pitbulle, amstafy i tych wszystkich sebków i karyny co je biorą. Ale mimo wszystko to nie wina psa i go szkoda. Jestem jednym z tych co uważają że każde zwierzę da się wyszkolić, bo nieco tych zwierząt robiące niezłe cuda widzialem, choćby podczas pracy w ZOO. Tylko nie można tego oczekiwać od typów co mieli problem sami szkole skończyć. Stąd na niebezpieczne rasy powinny być ograniczenia i kropka.
Sebek sobie zaraz weźmie kolejnego i będzie go wychowywał tak samo c-----o. Dziadek będzie siedział bo zdecydował się sam zachować jak zwierzę (nie dziwne, bo strach swoje robi), a ludzi to co najwyżej bardziej spolaryzuje, co się skończy dalszą eskalacją.
Działajmy jak ludzie, a nie nakręcany się sami jak zwierzęta. #psy #psiarze #prawo
@Vindictor Tak. Bo został c-----o wychowany, przez c-----ą osobę. Fakt że do tego dopuszczamy sam w sobie jest problemem.
Ja wiem, że większość antypsiarzy to się na psach nie zna i u nas słuchanie ekspertów nie jest popularne bo lepiej sobie na chłopski rozum wszystko przerabiać.
@ruda_stuleja mi go nie szkoda. Szkoda to może być jakiegoś niewinnego psa, którego ktoś zakopał żywcem, a na to nie zasłużył, a nie stwarzającego zagrożenie świniaka.
@WielkiNos Ty to się chłopie nie wypowiadaj, bo ja nie po to pisze dłuższy uargumentowana tekst, żeby mi jakiś parszywy trol znany z jednego numeru odpowiadał.
@ruda_stuleja: tak. Bo problemem są nieodpowiedzialni właściciele. Te rasy mega przyciągają patusów z IQ mniejszym niż rozmiar buta. I ci na szkolenie psa nie poświęcają ani sekundy.
@growing3902 A gdzie ja pisałem że atakuje dla zabawy?
Będąc wychowywanym w agresji i jej uczony będziesz agresywny. Tyle. To takie proste. Tak właśnie było z tymi psami i taką klientelę się wokół nich zrobiło.
Mi samemu za dzieciaka się pitbule podobały i sąsiedzi też jednego mieli którego pamiętam jako bardzo przyjaznego. Z wiekiem zrozumiałem że ta rasa to może być za duże ryzyko i zrezygnowałem, choć wizualnie mają swój
@WielkiNos Ja wiem że ty teraz renesans przechodzisz po latach trolowania w tym temacie, ale weź mi z oczu zejść. Jakim cudem mając cię na czarnej ty mi tu możesz zaśmiecać wątek?
@ruda_stuleja A niby w którym momencie dziadek zachował się jak zwierzę? Ciekaw jestem co według ciebie powinien zrobić. Przyglądać się jak bydle rozrywa jego psa na strzępy i mieć nadzieję że nie jest kolejny?
@ruda_stuleja: ma to do siebie, że jak się nie reaguje na łamanie zasad odpowiednio wcześnie i stanowczo, to musi nastąpić. Psy zanieczyszczały obsrywając i obszczywając byle jak, byle gdzie? - Oj tam, oj tam. Hałasują ujadając bez potrzeby? - Oj tam, oj tam. Biegają bez kontroli jakby były bezpańskie? - Oj tam,
@ruda_stuleja: To jest wina psa, skonczcie z tym pierdzieleniem o wlasicicelach, sami mówicie, że psy maja w naturze niektore rzeczy i jedna z tych rzeczy poza ujadaniem, smierdzeniem jest agresja
@growing3902 Gdzie te pitbule obdarzone miłością od małego? Podaj te badania jestem bardzo ciekaw metodyki.
@Korax W momencie w którym nie bił żeby obezwładnić a żeby zabić. Ja tam pretensji nie mam. Zachowanie trzeźwego umysłu w sytuacjach stresowych to sztuka z którą mają problem nawet ludzie
Ale mimo wszystko to nie wina psa i go szkoda. Jestem jednym z tych co uważają że każde zwierzę da się wyszkolić, bo nieco tych zwierząt robiące niezłe cuda widzialem, choćby podczas pracy w ZOO
@ruda_stuleja: To ludzi też nie powinniśmy do więzień wsadzać bo to nie ich wina, każdego można nauczyć czym jest dobro i zło tylko wystarczy poświęcić odpowiednio dużo czasu ( ͡°͜ʖ͡°
@ruda_stuleja: ja pieprzę, już nie wystarczy żeby zielonki przegrywy robiły nagonkę na kobiety i związki, teraz dodatkowo poświęcili uwagę na nawoływanie do eksterminacji psów ( ಠ_ಠ)
Daję tagi o psach na czarną bo nie da się już czytać tych wypocin tępych frustratów. Co ciekawe, poczyniłem onserwację że większość hejterów psów jest jednocześnie wulgarnymi wyznawcami sekty blackpillu popierającymi skrajną prawicę oraz rosyjską propagandę ( ͡°͜ʖ
J---ć pitbulle, amstafy i tych wszystkich sebków i karyny co je biorą. Ale mimo wszystko to nie wina psa i go szkoda. Jestem jednym z tych co uważają że każde zwierzę da się wyszkolić, bo nieco tych zwierząt robiące niezłe cuda widzialem, choćby podczas pracy w ZOO. Tylko nie można tego oczekiwać od typów co mieli problem sami szkole skończyć. Stąd na niebezpieczne rasy powinny być ograniczenia i kropka.
Sebek sobie zaraz weźmie kolejnego i będzie go wychowywał tak samo c-----o. Dziadek będzie siedział bo zdecydował się sam zachować jak zwierzę (nie dziwne, bo strach swoje robi), a ludzi to co najwyżej bardziej spolaryzuje, co się skończy dalszą eskalacją.
Działajmy jak ludzie, a nie nakręcany się sami jak zwierzęta.
#psy #psiarze #prawo
Tak.
Bo został c-----o wychowany, przez c-----ą osobę. Fakt że do tego dopuszczamy sam w sobie jest problemem.
Ja wiem, że większość antypsiarzy to się na psach nie zna i u nas słuchanie ekspertów nie jest popularne bo lepiej sobie na chłopski rozum wszystko przerabiać.
Komentarz usunięty przez moderatora
@ruda_stuleja: tak. Bo problemem są nieodpowiedzialni właściciele. Te rasy mega przyciągają patusów z IQ mniejszym niż rozmiar buta. I ci na szkolenie psa nie poświęcają ani sekundy.
@ruda_stuleja masz dla ciebie mem:
źródło: temp_file451644641314772609
PobierzA gdzie ja pisałem że atakuje dla zabawy?
Będąc wychowywanym w agresji i jej uczony będziesz agresywny. Tyle. To takie proste. Tak właśnie było z tymi psami i taką klientelę się wokół nich zrobiło.
Mi samemu za dzieciaka się pitbule podobały i sąsiedzi też jednego mieli którego pamiętam jako bardzo przyjaznego. Z wiekiem zrozumiałem że ta rasa to może być za duże ryzyko i zrezygnowałem, choć wizualnie mają swój
Nie. Ty jesteś. EOT.
@WielkiNos
Ja wiem że ty teraz renesans przechodzisz po latach trolowania w tym temacie, ale weź mi z oczu zejść. Jakim cudem mając cię na czarnej ty mi tu możesz zaśmiecać wątek?
I to nie tylko w przypadku tych ras. Konieczne jest wprowadzenie prawa jazdy na psa, bo to szkodzi wszystkim. Samym posiadaczom psów również IMO
Komentarz usunięty przez moderatora
@ruda_stuleja: ma to do siebie, że jak się nie reaguje na łamanie zasad odpowiednio wcześnie i stanowczo, to musi nastąpić.
Psy zanieczyszczały obsrywając i obszczywając byle jak, byle gdzie? - Oj tam, oj tam.
Hałasują ujadając bez potrzeby? - Oj tam, oj tam.
Biegają bez kontroli jakby były bezpańskie? - Oj tam,
źródło: dgdsgdg
PobierzGdzie te pitbule obdarzone miłością od małego? Podaj te badania jestem bardzo ciekaw metodyki.
@Korax
W momencie w którym nie bił żeby obezwładnić a żeby zabić. Ja tam pretensji nie mam. Zachowanie trzeźwego umysłu w sytuacjach stresowych to sztuka z którą mają problem nawet ludzie
@ruda_stuleja: To ludzi też nie powinniśmy do więzień wsadzać bo to nie ich wina, każdego można nauczyć czym jest dobro i zło tylko wystarczy poświęcić odpowiednio dużo czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°
Daję tagi o psach na czarną bo nie da się już czytać tych wypocin tępych frustratów. Co ciekawe, poczyniłem onserwację że większość hejterów psów jest jednocześnie wulgarnymi wyznawcami sekty blackpillu popierającymi skrajną prawicę oraz rosyjską propagandę ( ͡° ͜ʖ