Wpis z mikrobloga

#psiarze
Jak kundel boi sie petardy raz w roku to spotkanie z najwyzszym, metafizyka, jak czlowiek ma czelność nie chcieć być pogryzionym i chcieć 5 minut ciszy to biologia, natura. Empatia tych ludzi wlasnie tak wyglada, oni was nienawidzą i chcą tylko zeby ich zjadacz kup miał dobrze, oczywiscie waszym kosztem. Dlugo będziecie się dawać deptac przez takie osobniki?
S.....k - #psiarze 
Jak kundel boi sie petardy raz w roku to spotkanie z najwyzszym, ...

źródło: asfsadf

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

boi sie petardy raz w roku

@StopSzczek: no śmieszne, śmieszne. Mój pies akurat bardzo boi się petard. One n----------ą już od listopada i to jest łamanie prawa.
Nie wiem po co tak umniejszać problemowi petard. Część zwierząt po prostu panicznie się tego boi. Dobry człowiek przyjmie to do wiadomości i ograniczy strzelanie do jednego dnia w roku albo i wcale. Frustrat z wykopu obrazi się na jednego psa z bloku
  • Odpowiedz
@Arizona221: tak w zasadzie to nie mogą legalnie szczekać cały rok. Istnieje cos takiego jak zakłócanie porządku publicznego i ludzie dostają za to mandaty. A jak sie odpowiednio czesto zglasza, to służby informują lokalne instytucje zajmujące się prawami zwierzat, którzy kontrolują dlaczego pies tak szczeka i pomagaja załatwić problem. Wiem, bo sam jestem w takiej instytucji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@StopSzczek: nie zapomnę jak widziałam jakis wpis na forum, laska dała dom tymczasowy dla jakiegoś psa (to chyba nawet nie był rasy agresywnej, ale mniejsza pies to pies) i ten pies był wobec niej agresywny w momentach gdy się na niego patrzyło czy potrafił sie na nią rzucic jak sie śmiała i na grupie jakiejś ludzie ją zjeżdżali od góry do dołu, to w niej jest problem, biedny piesek itp.
  • Odpowiedz
@Roburro: ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem bo nie masz pojęcia o czym mówię. Według psiarzy kilka dni podczas których strzela się fajerwerkami to dużo większe zło niż nonstop ujadanie kundla; no chyba że żyjesz w jakimś innym świecie gdzie o trzeciej w nocy łazisz do kołchozu a codziennie fajerwerki strzelają
  • Odpowiedz