Wpis z mikrobloga

@yrrotnuu: za 10 lat to będą się modlić by kupić kawalerke za milion złotych pod Koninem - wszyscy mówiący o spadkach gadają głupoty a praktycznie cały tag #nieruchomosci to ludzie z problemami z myśleniem logicznym, a już szczególnie ich guru co się teraz na twittera przeniósł, jeszcze ani razu nie miał racji ale następnym razem się uda xD
  • Odpowiedz
@yrrotnuu: napisałeś że w górce, kiedy w biznesie nieruchomościowym podatek od pustostanu (per one) nawet dwukrotny jest odbijalny i nie ma znaczenia (zresztą chyba nie wiesz jakie to są śmieszne pieniądze) a po za tym cała reszta tego tagu czeka na to aż spadnie XDDDD

ale kto pyta? :) czytaj ze zrozumieniem

ja przeczytałem ze zrozumieniem twój post, po prostu nie masz pojęcia co napisałeś i w tym problem, zresztą
  • Odpowiedz
  • 3
@Njal podatek zapłacisz ty, bo nikt od ciebie już tego nie odkupi. Lepiej zainwestuj w jakieś przydatne umiejętności, bo emeryturki z tego nie będzie
  • Odpowiedz
podatek zapłacisz ty

Jeszcze nigdy nie zapłaciłem niczego ze swojej kieszeni jeśli chodzi o jakiekolwiek nieruchomości, łącznie z krajami w których jest wysoki podatek katastralny bo nawet jeśli jest to dzięki neoliberałom jest wystarczająco dziurawy

Lepiej zainwestuj w jakieś przydatne umiejętności,

Walenie
Njal - >podatek zapłacisz ty

Jeszcze nigdy nie zapłaciłem niczego ze swojej kieszeni...

źródło: crying-man-money

Pobierz
  • Odpowiedz
@yrrotnuu jeśli nie jest to jakas super oferta, to sie troche sfrajrzyłeś. Na wtórnym rynku bez negocjacji chodzą tylko mieszkania w dobrych lokalizacjach lub w dobrym stosunku ceny do standardu.
Ze swojego otoczenia znam przypadki gdzie nawet ponad 3k/m2 sprzedający schodzili z ceny.
  • Odpowiedz
@yrrotnuu No to taka sensowna cena. Oczywiście jesli nie jest to mieszkanie do jakiegoś wielkiego remontu i nie znajduje się gdzieś gdzie ciezko się dostać komunikacją.
  • Odpowiedz
@yrrotnuu brzmi jak Mistrzejowice, no to zmienia postać rzeczy. Tym bardziej, że to "fliperski remont" tak więc 12k nie była to jakaś super okazja, ale też nie najgorzej.
  • Odpowiedz