Aktywne Wpisy

Pamiętam jak w podstawówce omawialiśmy książkę "Chłopcy z Placu Broni" i nauczycielka chwaliła postawę Erno Nemeczeka.
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w

Graner +9

Wyobraź sobie że atakuje cię groźby pies, znany z tego że potrafi zagryźć dziecko - o czym słyszeliśmy kilkukrotnie przez ostatnie miesiące. To nie są żadne domysły, czy fantazje, tylko fakty.
Bronisz się, atak agresora odpierasz, ale wiadomo, takiego psa nie odciagniesz klapnięciem po tyłku. Pies zdycha.
Grozi ci 5 lat więzienia! Za obronę konieczną.
Przecież prokuratur który postawił takie zarzuty powinien natychmiast trafić do więzienia za głupotę i robienia kur&y z logiki, a nie ofiara, która się obroniła.
#psy #psiarze
Moze wlascicielka psa jest ciotka prokuratora.
A moze dziadek z siekiera jest oblakany.
Uparcie powtarzasz o ataku psa. To jest Twoje zalozenie z d--y. Moze to dziadek poszczul swoimi psami burka tej pani. NIE WIEMY
Nadal nie możesz mordować czego podpadnie, bo ci to może zagrozić, patrz trochę szerzej. To jest dokładnie tak samo jak z zabiciem człowieka. Jak ktoś cię prześladuje i co zagraża, to nie możesz go zamordować, nie żyjemy w dziczy. Różnica taka, że za psa grozi ci do 5 lat, a
Komentarz usunięty przez moderatora
@solejukowski: Można, ale trzeba być zaatakowanym np. przez radę psa znaną z agresji, gdzie takie ataki kończą się okaleczaniem bądź śmiercią.
Zrobiłbym to samo.
@solejukowski: Jak jakiś człowiek będzie chciał mnie zabić, np niebezpiecznym narzędziem i się obronie, to żaden sąd mnie nie skaże.
No chyba że w Polsce. Ale tutaj wiadomo jak jest.
@solejukowski: trzeba uderzać aż nie przestanie się ruszać ¯\(ツ)/¯
Dobrze, mozesz mnie nazwac idiota. Jestem w Mensie. Ale moze przy Tobie jestem glupkiem.
A moze.. ?
Milego weekendu ;)
@Casuel: xd
Kurde aż mi się przypomniał gość na OLX, któremu sprzedałem zabawkową lunetę do ASG za 50 PLN i który mi później groził, bo okazało się że jest
Tylko, że tu sytuacja wygląda tak, że wiesz, że gdzieś tam jest gość, który może cię zaatakować. A ty zamiast iść na policję bierzesz siekierę i sam idziesz zapewnić sobie bezpieczeństwo, jeśli on cię zaatakuje pierwszy.
@ka-lol: Nie wiem. Ty twierdziłeś, że nie ma. Chętnie poznam konkrety, skoro Ty je znasz.
Komentarz usunięty przez moderatora