Wpis z mikrobloga

Czacie, dziadek 67 lat bronił swoje 2 małe psy przed amstaffem, bo ten biegał sobie bez smyczy i bez kagańca. Miał przy sobie siekierę więc jebnal psu kilka razy i go zabił. Efekt ? Zatrzymany przez policję i grozi mu 5 lat więzienia. Chore państwo. Psiarze w kom oczywiście życzą mu też żeby dostał w łeb siekiera. To co miał gość zrobic? Pozwolić żeby zagryzł mu psy? Przecież jak by sobie szedł spokojnie to by nie rzucił się na tego psa z siekiera. #psy #psiarze #prawo
bugzer - Czacie, dziadek 67 lat bronił swoje 2 małe psy przed amstaffem, bo ten biega...

źródło: temp_file7562871535875557032

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bugzer: chory kraj. Tylko spróbuj coś zrobić napastnikowi i będziesz miał problemy, więc dla tego państwa z gówna lepiej, żeby ofiara dała się pochlastać. Zupełnie jak w szkolnych czasach, spróbuj tylko oddać pięścią dzieciakowi, który się nad tobą znęca, a to ty będziesz miał przypau u pani.
  • Odpowiedz
czyli jakby się na mnie takie bydle rzuciło i bym go zaciukał

@Szczur_w_Koronie: nie zaciukałbyś, musiałbyś to trenować jakoś, zejdź na ziemie raczej
strażnicy w parkach z groźnymi zwierzętami zalecają gaz pieprzowy
jak rozpylisz odpowiednio wcześnie, to nawet możesz przerwać atak
  • Odpowiedz
@bugzer w służbach mundurowych pies służbowy jest traktowany jako środek przymusu bezpośredniego, jeżeli trenujesz sztuki walki i uszkodzisz jakiegoś petenta to jest to traktowane jak atak z użyciem narzędzia, dlaczego więc nie traktować psiarzy którzy idą z psem rasy agresywnej jako ludzi którzy idą z bronią lub niebezpiecznym narzędziem i za każdy atak tego psa na innych ludzi powinien odpowiadać tak jakby jego właściciel rzucił się na człowieka z maczetą? O
  • Odpowiedz
@bugzer: Najbardziej oburzająca jest narracja wykreowana przez policję. Masz dać się zagryźć, pozwolić na zamordowanie Twoich psów, dzieci albo siebie bo „nic nie usprawiedliwia przemocy wobec zwierząt”.
  • Odpowiedz
@wykopyrek:

nie zaciukałbyś, musiałbyś to trenować jakoś, zejdź na ziemie raczej strażnicy w parkach z groźnymi zwierzętami zalecają gaz pieprzowy jak rozpylisz odpowiednio wcześnie, to nawet możesz przerwać atak

Atakowało cie kiedyś takie bydle? Jak odpowiednio wcześnie rozpylisz xDDD Chłopie ja szedłem do roboty zmęczony nawet na nich uwagi nie zwracałem i nagle to coś na mnie wyskoczyło z krzaczorów obszczekując.

Sytuacja wyglądała by tak że tym gazem to byś
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ale czytaj jak ta informacja jest prezentowana, nic o obronie.

Mozna odniesc wrazenie ze dziadkowi sie nudzilo i wzial siekiere i znalazl losowego psa
  • Odpowiedz
Atakowało cie kiedyś takie bydle?

Jestem Polakiem z Polski - kraju psiarzy. Zgadnij ¯\(ツ)/¯

Jak odpowiednio wcześnie rozpylisz xDDD Chłopie ja szedłem do roboty zmęczony nawet na nich uwagi nie zwracałem i nagle to coś na mnie wyskoczyło z krzaczorów obszczekując.

Jak
  • Odpowiedz
@bugzer: to powinno być ekstremalnie nagłośnione a wyrok powinien być precedensem uniewinniajacym gościa, w tym chorym kraju można sobie spacerować z pitbulem bez kagańca a jak kogoś pogryzie to znaczy że został przez niego swoim chodem sprowokowany i twoja wina bo normalnie "puszek jest spokojny i nie gryzie". A psiknij jeszcze bydlaka gazem albo zasadź mu kopa, od razu 4 gwiazdki jak W GTA i paragraf znęcanie się nad zwierzętami
  • Odpowiedz
@Rad-X ale wiesz co jest pocieszające? Że ludzie się temu nie dają i piszą, że facet dobrze zrobił i się tyko bronił.

Nie wiem jak można takie coś pisać. Przecież to tak jakby porównać tego człowieka do kogoś, kto obdarł psa ze skóry i zakopał żywcem w lesie.
  • Odpowiedz
@bugzer: jakby nie to że "odgrażał się że to zrobi" to pewnie nie byłaby to taka głośna sprawa
brzydko brzmi a pewnie wprost babie powiedział że jak se psa nie będzie pilnować to go z-----e a teraz szukają winnych bo idiotka myślała że jej pimpuś jest nietykalny i może gryźć kogo popadnie
  • Odpowiedz
@wykopyrek:

Ja mam przy rowerze gaz na kundle, podbiegacze uciekają na sam dźwięk psikania.

Najgorsze s-------e, te małe pimpki mi z 2 pary spodni porobiły. Tez kupie gaz na nie w sumie, teraz je butowałem i starałem się przejechać jadąc slalomem.
  • Odpowiedz