Wpis z mikrobloga

#pkp Czy jest szansa że powstanie kiedyś linia wschód-zachód np. Zielona Góra -> Lublin przez Leszno -> Kalisz -> Łódź -> Opoczno - Radom -> Lublin? Teraz aby dojechać z zachodu pociąg jedzie okrężną drogą przez Poznań albo Wrocław co wydłuża czas
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paxtax co to znaczy normalne? Od Leszna do Lublina możesz dojechać przecież istniejącą infrastrukturą, linia kolejowa 14 + 25 + 22 + 26 + 7 idzie względnie w linii prostej
  • Odpowiedz
@paxtax bo widocznie nie ma takiej potrzeby.
Jeżeli z przesiadką jest szybciej to w czym problem?
System gdzie z każdego miejsca do każdego jest bezpośrednie połączenie jest wysoce nieefektywny
  • Odpowiedz
  • 0
@paxtax nie za dużo oczekujesz jak te łotry nie chcą zrobić połączenia pomiędzy trzema miastami wojewódzkimi Polski wschodniej Rzeszów Lublin Bialystok, plus np. dodatkowo Augustów, Suwałki?
  • Odpowiedz
@Ramone: z Lublina do Rzeszowa jest połączenie, a z Lublina do Białegostoku przez układ linii kolejowych odziedziczony po caracie jest po prostu szybciej przez Warszawę.
  • Odpowiedz
@Karatte: to niech zrobią przez Warszawę, a nawet nie mają zamiaru. Nie raz miałem ochotę pojechać np. do Augustowa. Samochodem mam 200 km. Pociągiem z przesiadkami zajmuje mi to 8 godzin w górę
  • Odpowiedz
@Karatte: ogólnie jest bezpośrednie połączenie Siedlce Białystok, czyli się da przejechać. To nie widzę powodu aby nie było chociaż z jednego połączenia na dobę Rzeszów Lublin Łuków Siedlce Białystok Suwałki. Zapowiadają kupno hybrydowych EZT, to byłoby czym jeździć.
  • Odpowiedz