Wpis z mikrobloga

@Imbeer: ochłoń... pracujesz a banku że wstawiasz takie kąśliwe komentarze? Polska ma jedne z najdrozszych kredytów w europie i na świecie.
Napisalem wprost co mysle. Stał się nkewolnikiem na 30 lat za raptem pół bańki. W moescie wojewódzkim kupisz za to kawalerke albo 2 mini pokoje 40m2
  • Odpowiedz
Stał się nkewolnikiem na 30 lat za raptem pół bańki

@stara_biauka_: Alternatywą jest przeważnie bycie bezdomnym, albo wynajmowanie do końca życia. Mieszkanie w kredycie można sprzedać w trakcie spłacania, więc średnie z tego niewolnictwo, skoro można się uwolnić.
  • Odpowiedz
@kptDoopa: to na co powinienes zarobic w 5 lat bedziesz spłacał ponad 30.
Lepiej wyjechac do kanady na słupy wysokiego napięcia i zarobic na te mieszkanie w rok walcząc z niedzwiedziami niż byc niewolnikiem 30 lat za klitkę w wojewódzkim miescoe zadupia europy
  • Odpowiedz
to na co powinienes zarobic w 5 lat bedziesz spłacał ponad 30.

@stara_biauka_: Ta, i całość tego co zarobi się w pięć lat da się odłożyć na zakup mieszkania, bo koszty życia są zerowe xD Idź trollować gdzieś indziej, może serio sam jedź do tej Kanady i oszczędź mi tego p---------a.
  • Odpowiedz
@jmuhha niecałe 3 lata temu miałem tyle samo do spłaty na 30 lat, agresywnie nadpłacam i na tą chwilę 169k, zostało 8 lat i ratę zmniejszyłem do 2400, nadpłaty to jedyne sensowne rozwiązanie
  • Odpowiedz
@kptDoopa: oczywiscie sie nie da. Codziennie widzisz najnowsze fury, domy ktore rosna jak grzyby po deszczu. Ale oczywiscie sie nie da. Wszyscy to zlodzieje i kredyciarze.
Za glupi jestes zeby to zrozumiec
  • Odpowiedz
@jmuhha: @stara_biauka_ @kptDoopa Zawsze bawi mnie takie myślenie, że ktoś się stał niewolnikiem bo ma kredyt.

1. Po pierwsze primo to bank ci zaufał że oddasz. Właścicielem nieruchomości już jesteś.
2. Większość kredytów i tak spłaca się przed czasem.
3. Nawet gdyby nie to spadek wartości pieniądza w czasie

Jedynie lichwiarski procent, nieuczciwy WIBOR oraz konkubinat każdego rządu z bankiem to rzeczy smutne. Sam kredyt na nieruchomość to
  • Odpowiedz