Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie że żyjemy w czasach gdzie każdy musi udawać. Na wykopie i insta same fotki szczęścia, nowe fury, śluby, wyjazdy, sukcesy, a prawda jest taka że większość z nas klepie biedę, zapier-dala w robocie której nienawidzi i po nocach nie może zasnąć, bo w głowie milion myśli.
Rutyna, brak kasy, brak wsparcia, stres który żre człowieka od środka i poczucie że jesteś trybikiem który ma tylko pracować, płacić rachunki i zamykać mordę. A jak już nie wyrabiasz psychicznie to słyszysz „weź się w garść”, „pobiegaj”, „pozytywne nastawienie”… jakby to magicznie rozwiązywało problemy.
I najlepsze jest to że wszyscy o tym wiedzą, każdy czuje ten ciężar, a i tak udajemy że wszystko gra, bo trzeba wyglądać na silnego.

To powiedzcie szczerze – wy naprawdę żyjecie, czy tylko udajecie że nie toniecie tak samo jak ja?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kutix99: zapomniales napisac o ajfonach
niedawno mialem spinke z typem i powiedzialem mu ze szczescie to dach nad glowa, jedzenie za darmo prawie że, ukochana osoba i zwierzę to mnie wyśmiał że nie mam ajfona za 5-6 K
  • Odpowiedz
@kutix99: ja tam niczego nie udaje, nie wstawiam fotek na wykop z wakacji czy to, że mam nowy samochód, mam to w dupie. Klepie się biedę, ale mam na to wyrąbane, żyje się dość spokojnie chociaż w domu dzieje się dużo. W robocie nie mam stresu bo robię na budowie i mi to pasuje. Kasa jako taka, klepie się biedę, ale można sobie coś za to kupić. Bywa ciężko, ale
  • Odpowiedz
  • 1
@Qullion: I właśnie w tym cała różnica – biedny jak ma ciężko, to przyjmuje to na klatę i idzie dalej, bez udawania i robienia teatru. A bogaty potrafi płakać, że nie ma na chleb, a w garażu stoi trzecie auto. Jeszcze zbiórki zakładają, żeby ktoś im dorzucił na leczenie czy inne wydatki, choć sami spokojnie by to ogarnęli. Paradoks świata – im mniej masz, tym częściej jesteś bardziej normalny i
  • Odpowiedz
@wygryw50k: widzisz, ciebie tez musialo zabolec bo mi odpisujesz :)
no to jak tam, znalazles juz mankamenty w nowym urzadzeniu?
wracajac do naszej spiny, moglismy sobie delikatniej wytlumaczyc odmienne punkty widzenia, ja sie kiedys nie przekonalem do ajfona, byl tez czas ze pisalem apki do androida i wiesz co? po prostu mi przeszedl konsumpcjonizm, a ty jak lubisz to prosze bardzo
btw. w śmietniku mozna znaleść takie rzeczy (np. z
  • Odpowiedz