Wpis z mikrobloga

Mirki pijcie ze mną kompot, coś co jeszcze niedawno wydawało się niemożliwe dzisiaj powoli staje się faktem ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeszcze dwa dni i poziom zero skończony, a najlepszą puentą jest mój 5 letni syn który dzisiaj się mnie zapytał czy wiem że marzenia się spełniają, a jego marzeniem jest żeby domek był zbudowany ()

#budowadomu #chwalesie
kajzer95 - Mirki pijcie ze mną kompot, coś co jeszcze niedawno wydawało się niemożliw...

źródło: 1000003793

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kajzer95: Brawo! Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Napisz coś więcej jak do tego podszedłeś. Skąd masz projekt? Kto realizuje? Jakaś konkretna technologia czy klasyka? Myślę, że sporo osób jest tego ciekawych.
  • Odpowiedz
  • 1
@MarcusPlinius: projekt gotowiec ze strony z projektami prosty dwuspadowy dach 100m wydaje mi się ze styknie. Ekipa dwóch budowlańców, spoko goście z polecenia widać ze znają się na fachu, technologia standard lawy fundamentowe, sciany z bloczka zalewowego, nic ciekawego a miche cieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@cedric: nie liczyłem tego, podejrzewam że kosztowo wyjdzie podobnie, ale przy tych pustakach jest dużo mniej roboty i szybciej się je wymuruje niż tradycyjne bloczki. Tradycyjny bloczek ma wymiary 24x12x38, pustak szalunkowy 25x25x50, więc raz że jest dwa razy mniej tych pustaków jak nie lepiej, to nie trzeba zaprawy rozrabiać. Minus to dużo więcej betonu wyjdzie bo trzeba to zalać, i dodatkowe zbrojenia między warstwy. Podlicze sobie to z ciekawości
  • Odpowiedz