Wpis z mikrobloga

Wytlumaczy mi ktos po co tyrac w januszeksach, kolchozach? Za zalosna minimalna (ile to tam teraz jest 3-4k pln? XD) i majac 3-4tygodnie urlopu?
To jest jakas kpina,

Wystarczy zrobic sobie jakies proste kursy, np:
-budowlaniec
-glazurnik
-kierowca tira
-ogrodnik
-muraz
-monter kuchnii

itd itp
I na wlasnej dzialalnosci zarobisz sobie w polsce lub zachodniej europie 3-5k £,euro/20k pln MIESIECZNIE!

Potem jak jest mniej roboty to bierzesz wolne bezplatne 2-4 miesiace w ciagu roku i robisz wypad w gorace kraje,

A u takiego januszeksa to ledwo pojedziesz jak masz za co i juz trza wracac.

#praca #pracbaza #zarabianie #urlop #takaprawda #przemyslenia
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goterkon123: :DDDDDDDDDDDDDDDDDD NIe dosc ze zielonka to jeszcze az tak tragiczny bait :D Usun konto zanim jeszcze bardziej sie zblaznisz. :D

jesli to jednak nie byl bait i serio nie ogarniasz to posyp glowe popiolem - przyznaj ze nie ogarniasz a z dobroci serca wyjasnie tak zeby za bardzo cie nie osmieszyc. Za bardzo to nie oznacza ze wcale :D
  • Odpowiedz
@gorzki99: ale mniej więcej mówi prawdę. właśnie tego typu fachowcy na własnej jdg spokojnie zarabiają 15-20k zł/m na czysto, a czasem i więcej.
  • Odpowiedz
Co to jest zielonka?

@goterkon123: To okreslenie kogos kto 2 dni temu zalozyl konto i nawet nie wie jak zawola a mimo to baituje. Czyli ciebie :DDD

Masz szczesie ze mam dobre serce. Nie zawolales wiec normalnie to bys sie nigdy nie doczekal
gorzki99 - >Co to jest zielonka?

@goterkon123: To okreslenie kogos kto 2 dni temu za...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@ly000: I pracuja se w spokoju bez patusow dracych geby od 5rano lub o zgrozo na 4brygadowce/nockach
Do tego oblednie dlugie urlopy, a wiadomo ze najlepsze lata czlowieka to 25-55 lat. Wtedy jest ZDROWIE KASA CZAS
  • Odpowiedz
właśnie tego typu fachowcy na własnej jdg spokojnie zarabiają 15-20k zł/m na czysto, a czasem i więcej.

@ly000: Koles nie wie o czym mowi. Koles mowi tak:
"Zrob papier to bedziesz zarabial"

A tymczasem zycie
  • Odpowiedz
  • 0
mało kto bierze dłuższe urlopy na jdg, bo szkoda utraty kasy. L4 też nie wchodzi w grę.

@ly000: AAAA to tu juz wychodzi lapczywosc i chciwosc.
A mi chodzi o mozliwosci,
Bo w kolchozie nie masz takiej mozliwosci i musisz wracac i tyrac po tych 3-4tygodniach urlopu XD

A na jdg korzystasz z zycia jak chcesz i masz sumarycznie lepsza kase.
  • Odpowiedz
  • 0
Owszem - jest i moze byc inaczej w korpo. Na JDG klient ma W DUPIE papier - klient chce efektu.

@gorzki99: Nie no zgadzam sie.
Chodzilo mi bardziej o kursy bhp itd szkolenia, zawodowke nawet, zeby sie nie zabic na budowie jako mlody gostek.

Wiadomo ze jak ze starym robisz np schody drewniane od 15roku zycia i nawet zawodowki nie masz a firma dziala 5 lat to wszyscy w okolicy
  • Odpowiedz
@goterkon123: O.o Zawolales. Szybko sie uczysz :D

Doswiadczenie przychodzi z czasem. Kursy sa niepotrzebne zeby je zdobyc. A z drugiej strony majac kursy moze byc tak ze doswiadczenia nie zdobedziesz. Wiec (serio bez ironiii - pokazales ze szybko sie uczysz) zastanow sie raz jeszcze co jest wiecej warte:
Papier czy umiejetnosci bez papieru?

Oczywiscie pomijamy sytuacje gdzie papier jest wymagany (lekarz,
  • Odpowiedz
AAAA to tu juz wychodzi lapczywosc i chciwosc.

@goterkon123: weźmiesz urlop na 2 miesiące, L4 też na dwa stracisz 80k zł. to już lepiej pracować na uop jak chodzisz na urlopy.
  • Odpowiedz
  • 0
@ly000: Ale gdzie na uop sa 2 miesiace urlopu? chyba nauczyciele w szkole, ale oni slabo zarabiaja

A dla mnie mniej niz 3 MIESIACE wolnego w roku co roku to jest uwlaczajace bialemu czlowiekowi.
I ja bym na takie zalosne zycie sie nie pisal.
Dlatego siedze na limited company w uk
  • Odpowiedz
@goterkon123: jest 26 dni urlopu. Miesiąc ma średnio 21 dni pracujących. Czyli na UOP masz 1,25 miesiąca urlopu bez kombinowania. Do tego dochodzą urlopy rodzicielskie oraz L4, oraz urlopy na oddawanie krwi. Wiele ludzi spędza 1/3 roku na urlopach.
  • Odpowiedz
@goterkon123:

A dla mnie mniej niz 3 MIESIACE wolnego w roku co roku to jest uwlaczajace bialemu

Na UOP też są urlopy bezpłatne. Zależy gdzie pracujesz. Na jdg nie ma urlopów płatnych i musisz płacić ZUS nawet gdy twój przychód wynosi 0 zł. Więc kto tu jest niewolnikiem?
  • Odpowiedz
  • 1
ielskie oraz L4, oraz urlopy na oddawanie krwi. Wiele ludzi spędza 1/3 roku na urlopach.

@ly000: ale to trza kombinowac z l4.
A ja wole spokoj i ciagiem sobie w zime wziasc np 3 miesiace wolnego styczen luty marzec, akurat jak jest dziadowska pogoda w europie i jechac do tropokow i zyc jak czlowiek.

Na szczescie stawki na wlasnej dzialalnosci sa o tyle wyzsze ze te 3-4 miesiace bez wplywow
  • Odpowiedz
@goterkon123: B2B opłaca się tylko wtedy gdy zarabiasz odpowiednio dużo kasy (min15-20k/m), bo możesz uniknąć progu podatkowego. Pierwszy raz słyszę żeby ktoś twierdził że urlopy to jest plus B2b - nie jest. To jest robienie ku*wy z logiki.
  • Odpowiedz
  • 0
@ly000: No u mnie jest to mega plus,
Bo ja w wieku 32 lat sie juz dorobilem co chcialem, chalupe kupilem w 50% za gotowke,
Samochod za gotowke,
I mi wystarczy ze sobie zarobie +-20.000£ na rok na czysto. Reszta to idzie na reinwestycje, np na gieldzie w etfy

I moge sobie brac 3-4 miesiace wolnego
  • Odpowiedz