Aktywne Wpisy
Guadalajara +95
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +123
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Ze wstydem przyznaje, że oglądałem kiedyś jego materiały w Kanale Sportowym - na początku było zabawnie, później trochę zaczęła mnie drażnić jego stronniczość i chłopski rozum, a teraz nie jestem w stanie obejrzeć kilku minut materiału. Nie da się tego oglądać, to już poziom jakiegoś Kłeczka
#kanalzero #polityka #bekazpisu
źródło: temp_file9120491344402135473
PobierzA co dokładnie jest tam na poziomie Kłeczka? Mógłbym prosić o jakikolwiek cytat?
No tak, bo to nie polski rząd i dyplomacja się ośmiesza raz za razem.. To Stanowskiego krytykujmy że ma bekę z tych matołów.....
"wyświetlone 500tys razy" może i większość ludzi to debile a może to my myślimy że jesteśmy jacyś ponad innych. A tak serio, po za tym że masz sprany łeb przez hejt partyjny ktory przyćmiewa ci ocenę sytuacji. Stanowski czasem mówi takie rzeczy które na wykopie zgarnialy by najwięcej plusów. No chyba że się nie zgadzasz co do np ostatniej sprawy
źródło: stanowski krecikorba
Pobierz