Szukam żarówki LED w która jest skonstruowana w taki sposób że mamy 2 osobne części: to jest zasilacz oraz same diody LED. Niedawno UE wprowadziła zakaz dodawania ładowarek do telefonów, z czym się w 100% zgadzam bo mamy w domu 20 ładowarek a używam jednej z portami USB-A i -C. Chciałbym wnieść swój eko wkład również w temacie żarówek, czy ktoś słyszał już o takim "wynalazku"?
żarówki ledowe na obniżone napięcie np 12vdc lub 24vdc?
@G06DbT: opowi chyba chodzi o to zeby takie diody (np. na plytce) zasilać zasilaczem osobnym wpinanym jakoś w płytkę na której są te ledy, pewnie chodzi mu o niezaśmiecanie i produkowanie dodatkowych elementów zasilających umieszczonych w obudowie żarówki led, ja tak zrozumialem
@G06DbT: ja tam mam kilka łańcuchów światecznych z taką puszką co się do niej wkłada baterie, baterie mam z recyklingu z Biedry za darmo, można powiedzieć że oszukałem system XD
#zarowki
@G06DbT: opowi chyba chodzi o to zeby takie diody (np. na plytce) zasilać zasilaczem osobnym wpinanym jakoś w płytkę na której są te ledy, pewnie chodzi mu o niezaśmiecanie i produkowanie dodatkowych elementów zasilających umieszczonych w obudowie żarówki led, ja tak zrozumialem
Ale można przecież jeden zasilacz mieć do xx żarówek na obniżone napięcie.